tisdag 29 november 2011

Hektiskt

läge hela helgen med adventsöppet (tack alla som dök förbi!) och förberedelser inför måndagsfotografering med vårkänsla. En ny tidning är på gång och jag är med på ett hörn och dessutom på omslaget (jippi + hjälp).. Håll i hatten, i januari kommer den ut.


Nog om det. Kolla in våra nya snygga fynd från Närkesberg: 


Snyyggaste bordet.
Sicken köksö.

Aldrig har väl en grislampa
varit så skön. I framtiden
hänger den med sina åtta
kompisar i vår lada (to be).

Stol i stål. Kolla in färgen!



 Vet ni - förrutom möbler fyndade jag även nya finfina vänner som gör mig varm i hjärtat. Tänk vad man kan hitta på blocket. En dag ska jag visa bilder från deras gård (to die for). 


Nu kör vi tisdag va.

lördag 26 november 2011

1 Advent



Firar vi idag. 
ALLA är välkomna 
(mellan 12 och 16) 
till min verkstad på glögg. 
Den som vill får göra ljuslyktor i lera dessutom. 

Hoppas vi ses!



fredag 25 november 2011

Hei kaikki Suomea! Tulossa pian "fabulous keramiikkaa" suomeksi!

Jo jag har använt mig utav Google translate. 
Det står: Hej alla finskspråkiga! Snart släpps "Fabulös keramik" på finska!
Det är ju kul. I augusti kan man kika efter den finska översättningen.





Nu kör vi bästa dagen!




onsdag 23 november 2011

Adventsöppet i verkstan



På söndag firar vi som bekant första advent. Upp med stjärnor och adventsljusstakar. Jag kör på som vanligt och har öppet alla söndagar i advent mellan 12 och 16. Glöggen är varm, kolorna sega och julkänslan är på topp.
Nu på söndag är det dessutom lerworkshop i verkstan - kom och gör finfina lyktor av kakformar. Jag bränner och glaserar dem så de är klara till tredje advent. 
Välkomna!




Krassligt

Var det här. Och överallt verkar det som. Alla som har barn säger nog det samma - frågan är vilken sjukdom som inte härjar just nu. Jag är än så länge frisk. Peppar peppar. Det är ju för sjutton advent i helgen!
Jag tänkte sätta igång med julstöket idag. Koka kola. Gör alltid mellan tre och fyra hundra satser (lite överdrivet) av Leilas smörkola till jul. Säljer ungefär 5 strutar och äter upp resten själv. Godare kola finns inte!
Så här gör man.
Har ni satt igång med julbaket än?




Dagens tips! NA lottar ut 3 ex av min bok Fabulös keramik - allt du behöver göra är att maila till bostad@na.se så är du med i utlottningen! 
Dessutom kan ni alltid prova lyckan här 2 böcker ligger i potten och vinnare dras 1 december.
Lycka till!

måndag 21 november 2011

FaB i NA bostad

Kolla in senaste numret av NA bostad. Jojo det är jag på omslaget till och med!





Vill ni läsa reportaget Klicka här! 
(Nästan allt är sant.)


lördag 19 november 2011

Sthlm

Har varit i storstan ett par dagar och påbörjat ett spännande projekt. Ni får snart se resultatet. I morgon åker jag tillbaka igen för att roa mig på lokal och äta (antagligen för mycket) mat och digga till George Duke som spelar på Fasching. Härliga tider.
Men först ladda ugnen och planera veckans alla bränningar för ingen har väl missat att nästa helg är det 1:a advent!







torsdag 17 november 2011

P K


I kväll är det Pecha Kucha i Örebro konserthus. Pecha Kucha är en japansk föreläsningsform som går ut på att flera olika talare visar 20 bilder och pratar i 20 sekunder till varje bild. Den här gången är jag en av talarna. Hjälp. Jag ska visa snygga bilder från boken och prata om genvägar och fusk. Mina favoritämnen alltså. Kom förbi alla som törs men lämna äggen hemma.




onsdag 16 november 2011

Balabinor



ska drejas och fixas hela dagen. Små krukor till hyasinter. Koppar och kannor. Alla med den veckade kanten längst ner som en liten kjol
Feya Balabina var en rejäl rysk ballerina långt ifrån idealstorleken idag. 




Några Balabinor är i Portugal och förökar sig men jag kommer aldrig sluta att dreja mina favoriter. Balabina var min första serie, drejad i arbetsrummet för två år sedan. Ujuj vad lerigt vi hade det hemma då.. 



måndag 14 november 2011

Många lager



med färg på senaste fyndet från återvinningen i Motala. 60 pix och några slippapper senare har vi nu en ganska brokig historia på verandan. Egentligen var jag ute efter det första lagret av fantastisk pastellgrön men Sebe tyckte att det var bra så här. Laga curry och tänk indiskt liksom. Jag är med, är ni? 








Leriga lyktor

Lätt som en plätt slänger man ihop juliga ljuslyktor av lera. Dessa gjorde vi på syjuntan igår. Bara kavla ut en platta med lera och tryck ut gubbar eller stjärnor med små pepparkaksformar och fäst samman. 








Nu får de torka ordentligt för att sedan skröjbrännas. Efter det doppas de i vit glasyr och bränns igen. Blir ni sugna på att göra en egen lykta i keramik är ni välkomna den 1 advent till verkstan och testa! (Mer info om det kommer att finnas på hemsidan snart.)


söndag 13 november 2011

Dagen för far

Firar vi idag. Ganska lite men ändå. Här blir det havreflarn med smörkräm och teckningar som presenter. Min egen pappa har fått ett vykort hoppas jag. Han bor ju på Gotland och postgången till den ön är ju hyffsat instabil.


Min pappa Ramon
med Jack och Bill

Hur firar ni sådana här dagar? Inte alls eller med blåsorkester?

I kväll syjunta - en lerig sådan för vi ska vara i min verkstad och göra ljuslyktor med pepparkaksformar. Mycket enkelt och roooligt. Visar resultatet i morgon.


God söndag! 

fredag 11 november 2011

Senaste nytt

Gilla FaB på facebook! Har länge tänkt skaffa en sida för mitt företag FaB på facebook men känt mig lite rädd för att ingen skulle trycka tummen upp. Vore ju ganska pinsamt. Men nu tar jag risken. Alla som vill (en del måste!) gilla FaB på fejjan! Kolla in den snygga knappen till höger. Tack då!



Fredagsmaten?

Bästa dagen måste såklart firas med god mat. Mousse på både mörk och vit choklad och hallonsås blir det till dessert - men något lite matigare måste landa först va - vad ska ni äta?







onsdag 9 november 2011

Rosor i blått





har lämnat ugnen. Och snart även min verkstad. Ibland tänker jag att de där kopparna skulle passa fint hemma hos mig. Vi får se en vacker dag om jag drejar nåt tjusigt till mig själv.. Ganska vackert idag ju så det kanske är läge! 


Ha en solig onsdag alla!

tisdag 8 november 2011

Snart

är det ju jul. Alltså jag måste lägga på ett kol. Dreja så det glöder. Och ladda inför första advent. Då tänkte jag smälla upp dörrarna till min lilla verkstad och bjuda upp till en liten julig lerworkshop. Med glögg. Mer info dyker upp snart.



Ja vad säger vi. Julen - hiss eller diss?


måndag 7 november 2011

Nytt

från ugnen. Guld och dekaler på löpande band. Ujuj.









Nu så - välkommen späckad måndag.



söndag 6 november 2011

Snyggt i ull



Mycket kan man säga om mitt deltagande på syjuntan men speciellt produktiv är jag inte. Därför måste jag faktiskt visa upp nåt jag precis har sytt. Kudde + dyna i snyggaste ulltyget från Stoff och stil pryder den lilla radiolyssningsavdelningen i köket. Kan vara lite stickigt i rumpan om man sitter naken. Säger barnen alltså, vad trodde ni?





Söndag = syjunta. Vad ska ni göra?

lördag 5 november 2011

Hej

alla nya människor som dyker förbi! Fler av er har skrivit så fint om mig och bloggen att jag blir generad. Tack! I helgen kommer jag att sammanställa några av dessa texter jag fått det här året och använda mig av som reklam på min hemsida. Andra sparar jag till att värma mig med vissa sämre dagar. 
Alltså Eva skrev så kul och Caisa gjorde så snyggt. Kolla in!






Nu säger vi välkommen lördag.

fredag 4 november 2011

FredagsFeeling

var det här. Klockan är typ 6 och Bill säger att om vi inte skyndar oss att åka till affären så smälter all choklad. Vi åker liite senare och tar med sked säger jag. Så när vi ligger i sängen och diskuterar hur det ska bli med fredagschokladen hör vi tuppen gala. Tur för honom och oss kan man säga. För igår anlände nämligen Ulf nr 2 (brorsan till Ulf nr 1) i en latrintunna (lite ovärdigt men mörkt och lugnande förstår ni) till oss. Stolt och glatt prätte han runt med hönorna i trädgården. Tills det började skymma och flickorna gick in för att knyta sig i halmen. Då drar Ulf till skogs. Dumma dumma tupp som inte hajjar att i skogen bor räven och andra livsfarliga djur. Men nu är han alltså tillbaka och jag slipper ringa Jörgen och fråga om en Ulf nr 3. Tack för det.


Snygg-Uffe med lite damer. Han laddar inför en
natt bakom lås och bom.

torsdag 3 november 2011

November

och här sitter jag och tänker på sommaren. Känns som hundra år sedan jag halkade runt på hala klippor och luktade solkräm. 





















Än värre är att det är så långt kvar. Till sommaren alltså. Och Gotland. Men som tur är dyker julen snart upp och värmer oss en aning.

Ja vad säger ni, gillar ni november? 

01 09 10