onsdag 29 februari 2012

Hej på er




Grislamporna som inte riktigt kommit på plats än är ändå fina i verkstan tycker jag. Grisrosa är ingen dum färg alltså.
Jag har jobbat sent i verkstan varje kväll den här veckan, försöker få klart en del innan jag tar ledigt över helgen. Jag ska ju fixa ögonen i morgon och tänker efter det fördriva några dagar på sofflocket. Hoppas att Sebe bakar nåt fluffigt, han har nämligen blivit rikigt vass på sockerkaka den gubben. Har ni förresten några tips på sysselsättning till en lagom dampig person?(alltså saker som man inte behöver ögon till så värst..)


So long folks!

tisdag 28 februari 2012

Snart

är det vår. Men inte än. Här sitter jag och ser ut över en brun åker pudrad med nattens snöfall. Vad jag längtar. Efter våren. Efter att ta fram utemöblerna och parasollen. Snart snart..




Då ska jag ge min lilla verkstadsträdgård en rejäl uppsnyggning. Det kliar i fingrarna! Har ni börjat med vårsådden än?

måndag 27 februari 2012

Korvbröd

Drar till Andreas och hans studio om en liten stund. Där ska jag styla korvbröd inför reklamfoto. Det blir kul. Sen hem och pimpa keramik med dekaler. 
Finfin måndag alla! 



lördag 25 februari 2012

Klorofyll

Igår var jag i Kumla. Inte i finkan men hos Alma som håller på och ta fram ett par serier efter min design. Det är spännande!
Efter det sprang jag in i en butik på torget som heter Klorofyll. Vilken butik sen! Jag köpte en stor grön glasflaska men hade lätt kunnat ta med mig hela affären.. Har ni inte varit där - skynda er - vansinnigt fin inredning!




Sen ut och klippa några syrenkvistar. Helt fantastiskt - visst känns det som vår?
Ha en fin helg!


torsdag 23 februari 2012

Äntligen

fick jag till pastellglasyren jag drömt om. Oooo vad jag älskar den här färgen. Typ gammelgrön, ljust turkos fast den drar mer åt grönt än blått. Ja vad skulle ni kalla den här färgen?







tisdag 21 februari 2012

Straight eyesare

Här sitter jag och ser ganska dåligt. Har kört en heldag på usö med preoperation-koller. Som fint avslut på det hela fick jag några ögondroppar som ger mig enorma pupiller. Ser helt sjukt ut. Snart kommer det börja ryktas att Brobergskan börjat med droger. Men det är inte sant. Jag ska bara bli straight eyesare. Jag skelar med ögonen. Det är väl inte så illa men jag hatar det. En del jag känner gillar det. Karaktäääär och chaaarm. Jojo men nu ni. Håll tummarna för mig nästa torsdag för då är det jag som lägger mig under kniven.
Förutom att jag vinglat runt på sjukan har jag också preppat inför morgondagen. Fotografering av Handarbete & Pyssels majnummer. Jag ska lera, snickra och pyssla i vanlig ordning. Kolla vad fin rekvisita jag köpte på Panduro och Lagerhaus:







Vårligt värre!

måndag 20 februari 2012

Söndagsbilder

Sebe drog söderut på jobb. Jag tog med ungarna ut i verkstan och kastade till dom lite lera. Då kan de sitta stilla i säkert 30 minuter. Fort som tusan sätter jag en ugn, blandar glasyr och städar. Man kan säga att barn föder en viss effektivitet. 















Som ni ser jobbar jag en del med det populära skärpedjupet. 
Vi får se vad jag lyckas blurra till med kameran idag. Ha en fin måndag!

söndag 19 februari 2012

Ginst

i loppisfyndade flaskorna. Falu ättiksfabrik kommer de ursprungligen ifrån. Jag har ny kamera. Försöker förstå slutartid och bländare.
Och Iso såklart.







Ikväll syjunta.
God söndag! 

fredag 17 februari 2012

Tidig

morgongröt och snart bilfärd till Stockholm. Fram och tillbaka. Spännande möten idag. 




Testburkar. Locken ser ut som små knappar tycker jag. Hmm.. måste skissa vidare på den här idéen.
Ha en fin fredag!

onsdag 15 februari 2012

En vanlig dag

i verkstan.











Jag har byggt några ljuslyktor till Handarbete & Pyssel. Majnumret. Snacka om framförhållning. Glaserat en ugn med vitt, både mina och kursdeltagares grejjer. Och så har jag blandat en ljuvlig ljusblå glasyr med min vita glasyr + färgkropp. Vilken är vårens bästa färg egentligen?

tisdag 14 februari 2012

Valentine

Ja vad säger man på alla hjärtans dag. Känns lite fånigt. Men kärlek är ju bra. Alla dagar. Jag tar en tur till Örebro. Sen ska jag fika på mina vaniljcupcakes och drömma om våren. Vad ska ni göra?





måndag 13 februari 2012

Lampor



Jag har sprayat lampor för glatta livet. Mina finfina grislampor har fått nya kläder i rosa och gult. Jag har några till som jag funderar på vilken färg de ska få. Alla lamporna ska tids nog hänga i vår lada to be. Men med tanke på att vi inte ens har en grund klar kan de få lysa upp verkstan så länge. De rosa ska hänga över disken. Färgen har jag köpt på bauhaus, där finns sprayfärg i massor av kulörer, både matt och blank. Men inte turkos. Hur tänker dom då undrar jag och Maria.
Det bästa med sprayfärg är att det är så kul och lätt att byta färg om man ändrar smak från en dag till en annan (...) det sämsta är att det nog inte är så nyttigt för man mår ruskigt illa efter. God ventilation är smart att tänka på alltså. Kanske munskydd också.?







Det är ju galler undertill också men vet inte om jag kör utan, vad tycker ni?

söndag 12 februari 2012

Glas



i inredningen är Fabrikens tema den här gången. Jag samlar på glas. Små udda likörglas. Men jag vete sjutton var jag ska ha dom. Samlingar vill man ju visa upp för folk. Ha på finhyllan. Som farmor hade alla sina porslinskatter. Flera tusen på hyllor och i skåp. Ganska fult men roligt. En katt hade hon liggandes på tv:n. Den klappade vi så många gånger att den blev randig. Mina glas är både snygga och praktiska däremot. Men just nu ligger de i en låda i vardagsrummet som står näst på tur i vår never ending-renovering.





Ändå lättillgängliga om man vill ta sig ett glas limoncello. Och det vill man ju nästan jämt.







Ja gott folk det var visst mitt bidrag till Fabriken. Skål!






01 09 10