måndag 23 juli 2012

SOUL TO REMEMBER



Vi semestrar vidare bland raukar och saffranspannkakor men måste tipsa om ett helt fantastiskt event som vi arrangerar den 18 augusti utanför min verkstad. 
Soul to remember
Alltså gamla soulhits framförda av 9-mannaband med blås och gästartister, härligt häng med picknickpåse och servering med rättigheter. Ni kan dessutom åka gratisbuss från Örebro. Ja kära tid vilken grej. Ni kommer väl? Biljetter finns på biljettstallet.se eller ticnet inom kort.
Kolla in (den suveräna) reklamfilmen vi gjort:
Välkomna!!



måndag 16 juli 2012

Ändrade öppettider!

Vilken toppensommar det har varit i butiken! Hyllorna börjar bli tomma...
Därför alla härliga folk som tänkt besöka verkstan i augusti - 
lördagen den 11 augusti är det final 
och alltså sista chansen till kaffesörpel i trädgården.


Välkomna välkomna!!





söndag 15 juli 2012

Jamen jippi




vilken lördag! Fullt med folk i verkstan. Så himla roligt och ovant! Ingen tid till att  dricka kaffe, men massor med keramik och bull-entusiaster att snicksnacka med, kul!
Nu sätter jag mig med texterna till nästa nummer av Handarbete & Pyssel, packar regnkläderna, städar så att husvakterna får det fint och tar semester. I morgon åker vi till vårat hus Gotland för tre härliga veckor! 




Vi ses när jag är tillbaka!

lördag 14 juli 2012

ÖPPET!

10 till 18
finns det nybakade bullar, cupcakes och cookies i verkstan. Lite keramik också även om det börjar bli glesare på hyllorna.
Sen håller jag stängt och lördagsöppnar igen den 11 augusti.
Välkomna!


fredag 13 juli 2012

Hej hej!



Nu är vi tillbaka från Danmarksresan. Vi har haft det super. Både i minibussen, i lyxiga huset och på Legoland. Det var ju onekligen växlande väder med spöregn och skinande sol om vartannat. Vi firade svärmor med sabrerad champagne, åkte alla karuseller vi vågade och wowade över alla fantastiska legovärldar. Ujuj - vi åker nog tillbaka nästa år igen!




Idag har jag och Sebe fotat hemma hos Jenny och Hanna i deras pysselrum. Helt fantastiskt fint är det där. Resultatet kommer ni att få se i nästa nummer av Handarbete & Pyssel (september). Inspirerande värre!


Och i morgon håller jag öppet i min lilla verkstad mellan 10 och 18. Jag ska baka riktigt mycket bullar så att de inte tar slut..
Håll i hatten!





tisdag 10 juli 2012

Danmark

Snart hoppar vi in i bussen hela Brobergsgänget och drar till Danmnark och Legoland. Vi är superpeppade! Underbara semester - men på lördag är jag på plats i verkstan igen. Hej hej!



söndag 8 juli 2012

My cherie amour



Jamenvisst är de bedårande? Sjukt nöjd med mina körsbärscupcakes. I grunden alltså vanliga muffins med fluffig frosting gjord på philadelphia, smör och florsocker - och ett litet estetiskt bär på toppen. Inte bara snyggt - förträffligt gott också!








Nu sitter jag och myser med långfrukost. Tänker på alla människor som hälsade på i verkstan igår. Fullt ös hela dan! Fikat tog slut. Men inte de inspirerande besöken - tack alla ni som kom - ända från Bollebygd och Småland! Härliga Eva från smultrongården. Stockholmare och byfolk. Jag känner mig så himla glad för att ni vill komma till mig. Tack!! (och kom tillbaka!)

lördag 7 juli 2012

fredag 6 juli 2012

TIPS

Min granne Sara har startat rundturer med sina två finfina nordsvenskar. Det är fantastiskt rogivande och mysigt att åka häst och vagn. En tur runt sjön med fikastopp är dagens sommartips. Boka boka! 0700-336806



torsdag 5 juli 2012

onsdag 4 juli 2012

Goda


Alltså bullar. Man äter en smörig, sockrig rackare och livet känns med ens lättare. Eller tyngre. Det beror på hur man ser det. 





Jag tycker att jag lyckas rätt fint med mina. Men har hört av min svåger att det finns en brasiliansk brutta i Bryssel som gör de godaste.. Jojo säger jag.


Idag dyker två av mina barndomsvänner upp här på vischan. Dom gillar mina bullar. Båda är gravida. Festligt att de kunde ordna det på det viset tycker jag. Snart kan de rulla vagnar och söla med lattes i den stora staden dagarna i ända medan jag sliter här på landet. 


Igår hade jag för övrigt en ganska dålig dag. Började med att snubbla på en rot under joggingrundan. Fick lägga mig raklång i spåret och djupandas medan vristen växte till dubbel storlek.
Tog sen med ungarna till badet, för att de tjatar jämt om att få bada. Väl där med kladdiga plättar och SPRING INTE PÅ BRYGGAN-skrik vill den ena åka hem. 
h e r r e gud. 
Sommarlov. Dom kanske vänjer sig?
Senare, när jag haltade runt på Ikea, tappade jag ena linsen på golvet. Bara att stoppa tillbaka och blinka grus hela vägen hem. Då kom jag att tänka på det här ordspråket:


Livet är en fest och du är bjuden!


Kul fest.

tisdag 3 juli 2012

Snygga

örhängen hade minsann en Lisa på sig när hon dök upp i verkstan i lördags. Egenhändigt virkade och stärkta. Jag blev verkligen inspirerad av idén. Hmm kan man göra nåt liknande i lera..




Idag lite sol änligen. Det var ju på tiden. En tur i spåret och sen blir det ett dopp i den bruna sjön tror jag bestämt.
God dag!



måndag 2 juli 2012

Ljusstakar



När jag läste till hantverkspedagog åkte jag rätt ofta till en öppen keramikverkstan i Solna. Där satt jag och harvade vid drejskivan. Det gick sådär. Men en sak kunde jag få till. Ljusstakar. Uj uj vad jag drejade ljusstakar. Långa snitsiga korvar med svarvkänsla. Nu kan jag ju dreja något bättre och således lämnat korvarna bakom mig, glömt dom - tills häromdan - drejade fötter till fat (samma princip) och tänkte att vad sjutton - jag drejar korvar! Kastade på ett öra, en manschett och vips hade jag några nya ljusstakar!





Det blir dagens tips till er lerfantaster.
God måndag!

söndag 1 juli 2012

Pioner



Finns det en vackrare blomma just nu? Jag har ljusrosa och vinröda. Vet ej namnen. Bara att de är underbara och luktar mumma. Jag plockar in några men snålar lite ändå. Oftast sitter det ju en outslagen knopp nära den utslagna blomman som man liksom missar då.






Fin söndag därute!

01 09 10