lördag 29 september 2012

IKEA

Idag kör jag syjunta på Ikea. Det är fullbokat! Hurra för det! Min kompis tillika textillärare Maria kommer att hänga med och hjälpa mig. Bra när folk börjar fråga om avancerade saker och jag slänger fram limtuben. Hon är grym. Massor av sydda saker är förberedda och snart sticker vi iväg och dukar upp världens finaste höstbord. 





Pepp!
I två dagar har jag suttit i Marias sytorp och myst med tyger. På söndagar håller vår syjunta hus där - och i morgon håller vi öppet hus i sytorpet och bjuder på fika och sytips! Kl. 15-18, välkommna!



torsdag 27 september 2012

Belysning

säger Fabriken att vi ska belysa denna regniga torsdag. Javisst. Några av ljuskällorna hos oss följer:












Alltså. 
1. lampan i vinrött är förra årets bästa grovsopefynd
2. Granitlampor
3. Ljusbollar från Happy Lights
4. Bygglampa, loppis
5. Ljusslinga, Granit
6. Discolampa, farmor
7. Stormlyktor, loppis
8. Sänglampor, ärvda 
9. Discolampa, Indiska

10. Sista bilden är på fina glasbollslampor. 8 stycken hänger det i ett kapell som ligger precis bredvid oss. Och vet ni. I går skrev jag på ett papper som säger att det är vårt. Vi är så overkligt glada - ett kapell! Där ska man kunna sörpla kaffe, lyssna på musik och se en utställning, vi måste bara fixa lite först.. Men kanske redan i sommar, ni kommer väl?


onsdag 26 september 2012

Andra bullar

bjöds det på i verkstan igår kväll. Kursdeltagarna kom från Fröken Brogrens veranda (har ni varit där? såå fint ställe). Tänkte att de smaskar väl bullar och kakor dagarna i ända så det fick bli frukt, choklad och nötter istället. Vi kavlade fat och pratade om livet och blombuketter (man ibland kan få av sin man) i fel färg.







På bordet: en kavlad lykta med mönster från en virkad duk, skål på fot som ser ut som en pokal, fågelbur + ljuslykta med sälar (fast det skulle se ut som fåglar..) och en blombukett som jag fått av Sebe i rätt höstkulör.
Snart till Örebro och frukostmöte med Andreas på Bullvivan. God onsdag!


tisdag 25 september 2012

Grovsopor i mitt hjärta


Nu är det dags igen. Grovsoporna står och ropar på mig längst vägarna. Som den här stolen. Säsongens första - menherregudjagmåstestannavisstvardetdärvärstasnyggastolen? Ett litet ljusblått gasolkök fick visst också plats i bakluckan. Och jag frågar alltid först ägaren om jag möjligen får ta med lite av deras sopor hem innan jag stoppar in allt i bilen. Det brukar ju gå bra.


Säkert en gammal skolstol. Eller vad tror ni? I bakgrunden ser ni sviterna från en fotosession - H&P:s julnummer.
I går var jag på Ikea och träffade Sandra. Vi förberedde mitt seminar på lördag. Nästan fullbokat! Och idag jobb jobb i verkstan och ikväll blire keramikkurs, god tisdag!

söndag 23 september 2012

Söndagsbilden



Kom precis hem från vår Dalatripp. Komplett fullproppad med mat och gulligull med småkusinerna. Och nu är det hög tid för söndagsbilden. Här kommer en från förra veckan fotad i grannens hus för krukor (vissa har såna). Ska fråga om jag får visa de andra bilderna därifrån också. Det är sjukt fint. 
God söndag!


fredag 21 september 2012

Bästa

bästa fredag. Börjar fint med en ridlektion och uppröjning i verkstan. Solen skiner. På lördag åker vi till min bror i Dala Floda. (här finns lite bilder) Snacka om att det är fint där. Kanske blir det en tur till svampskogen. Vad ska ni syssla med?



torsdag 20 september 2012

Höst

i trädgården. Morgonsol, vilken torsdag! Fabrikens tema idag - Höstplantering. Känner mig lite främmande inför ordet (tänker mest på bönder som sätter höstsådden). Alltså jag planterar inte direkt nåt nu, det jag satte i krukor och odlingsbäddar i våras förlorade jag ju intresset för någon gång i juni.. Men mina medelhavsväxter har fått flytta in och min vilda trädgård känns höstig och fin. Äpplen äpplen äpplen. Ujuj.

















God torsdag alla fabrikanter och ickefabrikanter!


onsdag 19 september 2012

H & P

Skynda er till affären och skaffa ett rykande exemplar av Handarbete och Pyssel! Jag har gjort lite kakfat, snickrat knoppbrädor, sytt sjalar och snott ihop några gröna tvålar.


Snart iväg och fota tandläkare och i kväll kurs, härlig onsdag!

tisdag 18 september 2012

Julstök

Jag gick upp klockan fyra och slog in paket. Hällde upp glögg i fin flaska. Fixade med julig keramik. Idag ska jag och Lina fira jul. Fota till Handarbete och Pyssels julnummer. Det blir keramik, ätbara flugsvampar, tavelramsspecial och reportage i sytorpet. Det blir kul! Ja god jul på er då!



söndag 16 september 2012

Kära Örebroare

(och alla på vischan runt omkring också för den delen) 
- har ni IKEA family-kort så bara måste ni boka en plats på mitt seminar! 
Lördagen den 29 september kl 10.00 ska jag hålla syjunta på IKEA, det blir toppenkul! 
På plats finns massor av tyger och kreativiteten kommer att flöda!





fredag 14 september 2012

FREDAG

i love it. 

Startar dagen med friskvård. Ridning! Galopp galopp. Nästa vecka drar min ridgrupp igång för terminen men jag tjuvtränar lite innan. Man vill ju inte bli tvungen att bjuda på tårta första gången. 
Plocka i och ur keramikugnen måste hinnas med innan jag drar in till stan och kollar in 29 souls på teaterladan. Jag ska riva biljetter och säga Hejhej till alla. Kom dit och säg detsamma! 





God solig helg!


torsdag 13 september 2012

Hallen

Nu har Fabriken dragit igång igen. Torsdagens tema är Hallen. Jamen vilken tur då att vi (för inte så länge sedan) kastade in ett Stiltjegolv just där! Passar ju finfint på bild. Om ni undrar var alla skor och jackor och sånt är så ligger de i en hög i ett litet rum precis till vänster. Mycket praktisk lösning. Märta (hunden) sitter ofta här och väntar på att det ska rassla i kopplet. Frank (katten) väntar mest på det perfekta läget för attack. 













Ja det var den hallen det. Discolampan är Farmors gamla från Ceylon-tiden, korgarna är köpta på Mallorca, Indiska och Idyllien (mycket fin butik i Visby) och stolen är ett lokalt loppisfynd. Hunden är köpt på Blocket och katten är hittad under ett hus

God torsdag!



01 09 10