onsdag 27 februari 2013

Vad händer

i verkstan? Jo jag försöker ta det lite lugnt så att jag inte hostar så mycket. Har drejat ett gäng ljusstakar i svart lera och ätit lunch i solen. Fantastiskt härligt!


bild från instagram. fabfrida heter jag där.

Sen när jag kom in blev jag ledsen. Båda paketen med lottovinnarnas keramik hade kommit fram trasiga. Keramiken var packad i papper, bubbelplast och frigolit på olika sätt. Vad sysslar de på posten med kan man undra när paketen kommer fram och det ser ut som om någon stått på dem? 
Så f r u k t a n s v ä r t irriterande. Och inte första gången. Jag ska aldrig mer skicka keramik med posten. 
Jaha så var det med den dagen. I morgon nya tag!

tisdag 26 februari 2013

Host host

Igår åkte jag till doktorn och fick riktigt rejäl hostmedicin. Har faktiskt varit krasslig i 6 veckor och hostan blev bara värre. Men nuså. Fruktansvärt seg variant, är ni också risiga? Idag ska jag ta det lite lugnt i verkstan. Bara göra små ägg. Det blir bra.
God tisdag!


måndag 25 februari 2013

Måndag

och redogörelse för helgens renovering. Jojo här har målats. På lördagen hade vi hjälp av Johan, Anna och boxern Måns. Vi målade i åtta timmar. Nästan hela salen.


Vi organiserade oss och målade i team. Sebe och Johan stod på ställningen och jag och Anna på golvet. 








Vi fick tips på färghandeln att först rolla på färgen och sedan pensla ut den. Det var mycket effektivt! Vi har valt en ljusgrå kulör som drar åt brunt till väggar och tak. Kapellet har målats två gånger genom tiderna. Orginalfärgen skymtar fram under fönstren där elementen har suttit. Helt otroligt har vi valt en grå kulör så nära orginalfärgen utan att tänka på det! Måste helt enkelt vara rätt val då.

Nymålat till vänster och orginalfärgen
under fönstret.

På söndagen målade jag lite till under läktaren och Sebe spacklade pelarna. Här under ska min keramikbutik vara.




Väldigt roligt att måla när förändringen blir så stor. Men jösses vilka ytor.. Jaja nu ska vi bara måla klart det här varvet och sedan börja om igen!




söndag 24 februari 2013

Söndagsbilden



Jamen kolla in mina ärtskott! Petade ju ned en massa gula ärtor i en skål med jord för en vecka sedan och redan har det kommit upp så långa skott. Om ytterligare en vecka kan jag nog skörda lite. (på fabriken finns fler söndagsbilder)



Ha en fin söndag! 


lördag 23 februari 2013

Lonely Bird


Häromdan fick jag ett så fantastiskt fint litet paket i brevlådan. Det var från Elin på Lonely Bird. Ett tjusigt halsband och inte mindre än tre ljuvliga armband. Jag min malliga lilla apa tvingade såklart Sebe ta en snygg bild på mig att visa upp här på bloggen. Det tog ett tag kan jag säga.



Men hur som helst - det här är smycken jag gillar. Känns våriga på nåt sätt!


Mina instagrambilder får också vara med. Pärlor av trä och jade, och som grädde på moset - peacemärken! Rättaste märket just nu.



Tack Elin!

Jag har de här armbanden:
och ett sånt här halsband.



fredag 22 februari 2013

Färdigt

Lottovinsterna till vinnarna Lisa och Isabella är packade och klara. De blev ganska fina tycker jag. Hoppas att de kommer fram hela.








Samtidigt brändes mina provstjärnor med farmors gamla pigment och precis som någon sa så brändes en del av pigmenten bort (kunde ju kanske googlat innan). Men lavendel höll färgen! 




Och vet ni - igår drejade jag 27 skålar i olika storlekar, använde 30 kg lera! - det är mitt rekord och det kändes som om min drejning liksom föll på plats, nåt släppte. Förstår ni? Jag kunde helt plötsligt med kontroll och utan större muskelansträngning dreja en skål på 3 kg, det låter kanske som skryt men jösses vad jag har jobbat för att komma dit. I många år faktiskt. Eufori! 

Nu ska jag pressa på mig ridbyxorna och ta mig till stallet. Ha en fin helg!



torsdag 21 februari 2013

This is me











Ja inredningsmässigt alltså - det här är ju mitt hem. 
Jag gillar: 
färg, gamla grejjer, keramik, böcker och trasig puts bland annat. Men mest av allt gillar jag att äta tror jag.





Kolla in vad de andra på 
fabriken säger om sig själva!



onsdag 20 februari 2013

Test


Undanstoppad och glömd har en kartong med pigment från min konstskoleperiod stått på svärföräldrarnas vind. Häromveckan hittade jag den och däri låg också en gammal burk med min farmors porslinsmålningsgrejjer. Minirör med pigment och fina bruna apoteksflaskor med konstiga saker som Tysk fondolja. Eftersom porslinsfärger också bränns i ugn tänkte jag testa om de går att blanda med min vita glasyr. Så nu puttrar det små provstjärnor i lavendel, korall och lite andra fina kulörer i ugnen. Ska bli så spännande att se hur det blir!






Är det någon här som har erfarenhet av porslinsmålning? Vad jag ska blanda pigmenten med om jag vill penselmåla etc. Berätta!


Känns lite vanskligt att blanda hejvilt från dessa flaskor. Fotogen, glycerin och jordnötsolja?



Dymon gick varm även på den gamla goda tiden alltså. God onsdag alla!


tisdag 19 februari 2013

Hej hej tisdag

och nya tag i verkstan. Hjälp vad jag ligger efter. Men nu ska vi sluta upp med sjukor och andra dumheter och fokusera på produktion! Jag har gjort fina fat och ljusmanschetter i svart lera som väntar på att skröjas. Och blandat glasyrprover. Vad gör ni?




söndag 17 februari 2013

Söndagsbilden

Idag har jag bladat över till familjen Kron och fotat en porträttbild på Jörgen. Han ska nämligen vara gästutställare hos oss i kapellet den här säsongen. Jörgen målar fantastiska akryler på papper och duk. Det ska bli en ära att klä väggarna i kapellet med hans målningar! Här är en instagrambild från deras kök.



På instagram heter jag fabfrida.
Kolla in fler söndagsbilder på fabriken.

God söndag!


lördag 16 februari 2013

Sätta frö


Allt som har ett frö går att odla säger jag och barnen springer till fruktskålen och grönsakslådan. Så idag har det odlats. Paprika, citron, blodapelsin, sharon, äpple, tomat och passionfrukt. En mangokärna ligger i blöt och både pelargonfrö och chili är beställt på nätet. Bill har legat i feber i flera dagar, den där sjukan som går nu är helt sjuk. Den ger inte upp. Vi äter junk blandat med frukt och bestämmer oss för att nu får det vara nog.






Hoppas hoppas att fröna gror. Sharonfruktens frön var rätt diffusa.





Det är andra gången vi sår tomatskivor (som farmor) - första gången fungerade det fantastiskt bra så nu hoppas vi på många plantor! Ska prova pärltomater på samma sätt också.








Jag har tagit arton sticklingar från mina nya pelargoner också. 
Till sist sådde vi vanliga gula ärtor i en skål efter Kajsas tips (här bloggar hon om inomhusodling), så snart har vi goda ärtskott!





01 09 10