onsdag 26 juni 2013

Vad händer?

ja här på bloggen är det ganska tyst har jag märkt. Känns som om jag tagit semester redan. Men följer man mig på instagram så får man se sånt här:


Pergolan i verkstadsträdgården. Om sisådär hundra år är den nog grön..


Inte ett enda äpple på vårt stora äppelträd, det gör inget.


Rönne bro.


Vårt hus i pampigt instafilter.


Gamla plattor i betong som jag och Sebe ska göra nåt fint med.


Verkligt smaskig sommardrink: watermelon daiquiri. Gör den!


Pastellkrukor i verkstan.


Midsommarhäng med Pompa. Guligull.


Koppar med guld och dekaler.


Några har flugit vidare.


Pastellkrukor i kapellet.


Kom och fika!


Öppet 10 - 18 alla helger hela sommaren!


I måndags hade vi sittning för närmare 40 personer med fina surdegssmörgåsar och rabarberpaj. Dukade med udda porslin som använts här i kapellet genom tiderna. Stressade en del och hann inte ta en bild när det var klart - men det var så fint!


Bröllopspresent till viss direktör. Då ska det vara guld!


Igår gjorde jag massor av svarta ägg. Sen satte jag mig på cykeln.


Och cyklade till den här nordsvenska skönheten Pålle och hans kompis Märta. Vi red barbacka ned till vattnet och plaskade och sedan galopperade vi uppför backar. Alltså helt fantastiskt! Sommar!


måndag 24 juni 2013

Sista veckan

innan semestern! Ujuj vad vi längtar. Jack har gjort nedräknings-streck på svarta tavlan i köket, 8 dagar kvar tills vi sitter på färjan till Gotland. Vi kommer inte att semesterstänga kapellet för er som undrar, personal är fixad!
Men innan vi sitter på väg till den där ön och undrar vad vi har glömt så måste jag dreja en del till butiken och bränna några ugnar. Här är några nya krukor i pastell och ett par provfat med hål, såna jag ska börja göra när jag är tillbaka från semestern. 





God vecka på er!


fredag 21 juni 2013

GLAD MIDSOMMAR

Eller glammis som ungdomarna säger lite förkortat. Vi packar ihop oss och drar till goda vänner om en stund och gör det som alla andra gör. Sillar och så. Men - där vi ska vara finns även en drös valpar - det ni! Mycket gull kommer det att bli alltså. Ha en underbar midsommarhelg alla - och är ni fikasugna så håller Kapellet öppet i vanlig ordning:
Lördag och söndag
10 - 18
Välkomna!


måndag 17 juni 2013

Måndag

Foto: Lina Östling. Keramik från mig,
det mönstrade fatet Pottery Jo.
Bild från helgens Leva & Bo tidning.

och allt som ska hinnas med innan semestern känns nästan övermäktigt. Prick 2 veckor kvar. Sen blir det Gotland. Det ska bli så härligt! Har ni semester redan?



lördag 15 juni 2013

Nytt i hörnet

Jamen visst - supersnygga textiltryck av Martina Wernheden. Brickor, skärbrädor och grytunderlägg i grymma färger och mönster går nu att införskaffa i kapellets butiksdel. Så kul! Lite ny keramik har plockats upp också och mer är på gång!















Välkomna till kapellet! Öppet 10 - 18 både lördag och söndag.

onsdag 12 juni 2013

Hejhej onsdag


Snart ska jag ta på mig städrocken och bege mig till kapellet, idag kommer nya grejjer till butikshörnan! Mycket spännande - ett fint komplement till min keramik, fotar och visar i morgon!
Fler tvålar till Brittenfaten ska också beställas, nya fat är under tillverkning..


tisdag 11 juni 2013

Keramik på bild

Alltså idag har jag försökt fota lite keramik till hemsidan, glömmer allt som oftast att fota det jag plockar ur ugnen och vips så är det sålt. Sen var visst hela datorn proppfull och måste ha mer plats för att överhuvudtaget orka stuva in fler bilder. En enda fick plats.




Skålar från min serie Ferro. Alltid nåt. Nu ut å dreja! God tisdag!



måndag 10 juni 2013

Leva & Bo


spring å köp senaste numret - jag bjuder på vegetarisk grillfest utanför verkstan, häller upp Strega och ringlar honung. Snygga vänner är med också - kolla in!





Lina har fotat (på hennes blogg finns bilder!) och Johanna stylat så fint, hon har klätt bordet med min farmors gamla sarityger. Massor av färg, underbart!

Tyvärr kom inte alla som smaskade på kalaset med i tidningen men tack Johan, Anna, Jeppe, Elin, Jenny, Lars, Johanna och Sebe - snart dags igen va?


Den här tiden

ligger absolut etta. Frys nu. Jag vill ha det så här jämt, hela året, aldrig mer vinter. Inga overaller bara smutsiga barfotafötter och kvällssol på nyplockade ägg i korg. Visst?


instagrambild på Bill.
 fabfrida heter jag på där.

fredag 7 juni 2013

Men

vilken kort vecka. Hann ju knappt lera ner mig innan det var dags att vara ledig och slöa i solen. Hinner ju inte ens blogga för allt slappande. Men idag måste vi också göra lite nytta - baka baka inför helgen och förbereda en massa. I onsdags hade vi kapellet bokat för enkel lunch, grillade chèvremackor och chokladtryffeltårta stod på menyn. Jätteroligt! Är ni ett sällskap som vill komma utöver våra öppettider går det alltså utmärkt att boka.









Välkomna i helgen, öppet som vanligt 
10 - 18 
både lördag och söndag!



01 09 10