måndag 23 december 2013

GOD JUL

Alla ni härliga människor som läser min blogg! Idag kokar jag Indisk gryta och bakar naanbröd men annars råder det julefrid i vårt lilla torp. Allt julgodis är klart och igår fick granen den smala komma in. Härliga tider! 
















God jul!




fredag 20 december 2013

Årets pepparkakshus



blev en raket! Inspirerade av årets julkalender skippade vi husbygget och satsade på nåt lite enklare. Trodde jag. Googlade fram hur man gör en enkel rund form genom att baka pepparkaksdegen runt en flaska. Ja det gick ju till slut, tre raketkroppar senare. Allt har krackelerat och spruckit men det är limmat med kristyr så det ser väldans fint ut ändå. I kväll ska barnen fixa miljön runt omkring och leka lite så snart har väl den här raketen färdats vidare (i någons mage) kan jag tänka.


tisdag 17 december 2013

Julpimp



Den här veckan tar jag det lite piano. Röjer undan i hemmet och i verkstan, försöker komma ikapp med allt som legat och samlat damm under hösten. Sista veckan innan jullov och i kväll ska jag testa tålamodet. Har visst lovat barnen att vi ska baka ett pepparkakshus.. 
To be continued alltså.


söndag 15 december 2013

Julmarknad


Idag är det dags för det årliga juljippot i vår lokala affär Hytteboa (Rönneshytta Varuhus alltså). De bjuder på julbord (!), korvgrillning och i år även en liten mini-marknad med lokala hantverkare - jag ska stå där och sälja lite keramik tänkte jag - kom förbi, det blir kul!




fredag 13 december 2013

Pyssla mera!


Just det! Idag kommer ju ett nytt nr av Handarbete & Pyssel! MASSOR av jul och pyssel vill jag lova. Den säljs i två veckor och finns i kassan vid Expressen
Jag har gjort en polkakrans, papperspysslat med gamla böcker, spritsat kristyr, sytt minivimplar och pimpat julkulor med decoupage (som det syns på framsidan - min bild!)
KÖP den säger jag!

Bra dag!


Luciadagen. 
När jag var liten bodde jag på en folkhögskola (sjövik) som firade Lucia med ett fantastiskt tåg i en fantastisk sal varje år. Eftersom min pappa var lärare så lussade faktiskt några elever även på morgonen hemma hos oss. Där satt jag med mina tjocka glasögon och blinkade. Trodde att det här med lucia var nåt för att fira mig - det är ju min födelsedag och allt. Jag vet ju nu att det inte är så - men ändå känns det så där extra härligt att fylla år på en så bra dag.
Och när jag bodde i Stockholm gick alltid min kompis Loella och jag upp vansinnigt tidigt för att titta på Adolf Fredriks musikklassers helt underbara luciatåg. Ett år hade lucian på sig brudklänning! Ujuj vad vi har snutit oss i dom kyrkbänkarna.. 
Nu för tiden nöjer jag med att titta på mina egna småpojkars tåg. Det är inte dumt det heller! 


Hittade en så fin papperstjärna på Indiska -
den smälter in i vår tapet kan man säga. 

God Lucia på er!


torsdag 12 december 2013

Hej då snön



Nästan all snö som vräkte ned förra helgen är borta nu - en sväng till Stockholm och vips så var den borta när vi kom hem. Ganska skönt att slippa skotta och lilla Buster är ju inte så tjockpälsad direkt, så det passar ju fint. Julkänslan försvann visst även den. Eftersom vi inte ska ha mer julöppet i kapellet har vi kastat ut granarna (för att återvinna dem inne hos oss dagen innan julafton) och städat. Härligt! Snart är det vår vetni!

Stockholm var ju fantastiskt som vanligt. Först gjorde vi ett fint reportage hemma hos Pernilla sen gick vi på stan, luktade på churros och åt dumplings. På kvällen träffade vi nåra goda personer över miljarder tapas och lyssnade på jazz på Malmen. Ujuj vilket mys.





Dagen efter drog vi till Seemanns på kungsholmen och dreglade över glasyrer och beställde lera. Jag väntar på en splitterny fantastisk rakuugn som Håkan beställt till mig från Tyskland. Supertaggad på den leveransen! Januari ska bli min raku-månad. 

Håkan. Han är så kul.

Och i morgon fyller jag visst år!


måndag 9 december 2013

II Advent i Rönne



Igår hade vi öppet i vårt kafé. Klockan tio öppnade vi och folk strömmade in! Hela dagen värmde vi glögg och slog in keramikpaket, så roligt! Utanför var det värsta snökaoset så vi är verkligen glada att så många trotsade det och tog sig hela vägen till lilla Rönne.




Idag ska vi diska och städa för i morgon åker vi till Sthlm ett par dagar för reportagejobb och andra trevligheter. God vecka på er!


lördag 7 december 2013

Smörkola



kokade jag igår. Den blev superbra! Körde med tre satser på en gång i min emaljerade gjutjärnsgryta till 127°. Tre timmar senare hade jag en tjock och fin, lagom seg kola. Receptet är det här. Om ni inte vill koka egen kan ni komma till Kapellet i morgon och köpa en strut! 

10 - 18 har vi öppet!


fredag 6 december 2013

Julfeeling 2!



Jaha - kanske tror ni att jag ligger hemma på sofflocket och pimplar glögg dagarna i ända när det är så tyst här på bloggen - men icke! Jag bränner ugnar för glatta livet, lämnar in massor utav pysseljobb och reportage till Handarbete & Pyssel, planerar bak och går på partys. Alltså julen. Hektisk tid kan man tycka. Och på söndag kör vi julfeeling i Kapellet! Idag bar vi in ett par granar och påbörjade den riktiga julpimpningen av den fina salen. Åh vad jag hoppas att ni kommer!











01 09 10