onsdag 29 oktober 2014

Ljusstakar och lite ledigt


Den är veckan har mina små ungar höstlov, ett sånt trevligt påhitt = ledigt även för mig! Jag har gett mig i kast med de mest komplicerade bakverk såsom kardemummabullar på surdeg och annat som kräver att man typ tar ledigt en vecka. Vi får se om jag lyckas. Fast jag känt mig krasslig har jag inte kunnat hålla mig från leran - en ny variant på mina ljusstakar har drejats och står nu och väntar på att skröjas. Sen ska de brännas i raku såklart! Hoppas att jag och Sebe hinner bränna några ugnar nästa vecka. 




Så roligt att dreja ljusstakar tycker jag - men uj vad det tar tid och så blir de alltid pytte skeva - men det är ju charmigt har vi bestämt..


torsdag 23 oktober 2014

Visset

värre är tillståndet just nu. Feber etc härjar i min kropp. Mycket tröttsamt vill jag lova för det lilla huvvet vill greja, jobba och baka. Orkar bara gå till brevlådan och tillbaka. Skit. Så då sitter jag här vid datorn och tänkte visa upp senaste nytt på insta (för er som inte är med i det fantastiska bildforumet instagram - kom igen!)








Ja jag har städat i verkstan. Kors i taket. Jättesugen på att dreja, ska sätta igång så fort jag är frisk! Utanför blommar fortfarande en liten stamros, fantastiskt för nu är det kallt här och riktigt höstligt.





Buster och jag tränar på. Han är visst en cirkushund! Kan massor av trix nu - det näst roligaste han vet. Det roligaste är fortfarande att skälla på andra hundar och skrämma slag på folk så fort han får chans. Så omoget alltså!








Jo en del bakning blir det ju, hela måndagar i Sthlm på konditorkursen ger mycket inspiration och lust att baka dagarna i ända. Längtar tills köket är klart i kapellet. Vi har köpt en riktigt fin ångugn som ska bli kul att testa! Men just nu är köksdelen bara en stor grop. 








Kapellsalen är full med en massa saker som ska vara i köket sen. Nya (gamla såklart) små bord fyndade Sebe på blocket, tunga som attan med gjutjärnsfot och ekskiva, har stått på en restaurang i Gamla stan tydligen. På läktaren har jag äntligen möblerat så att man kan sitta - mycket mysigt! Men uj vad det lutar..

Vill ni följa mig på insta heter jag: fabfrida
Hejhej



onsdag 15 oktober 2014

Nytt nummer

av Handarbete & Pyssel är ute nu. Det bjuder på massor av höstfeeling. Jag har pysslat ihop:


Hemsydda tepåsar att fylla med favvo-teét. Känner ni igen keramiken? :)


Höstliga kransar.


Sebe har hjälpt mig att nickra/sy en snygg vikvägg!


Kavlat lera och gjort grymma ljusbollar på ballonger.


Och till sist hälsat på hemma hos illustratören Elina Dahl.
Kolla in!

tisdag 14 oktober 2014

Amerikansk

smördeg, franska Petit choux-er och finska julstjärnor. Kavlade degar var gårdagens tema på konditorkursen. Vilka roliga måndagar jag har den här hösten! Ujuj. 



Fatet med ristat mönster gjorde jag för ett tag sedan, det måste egentligen glaseras om men med lite florsocker på blir ju allt vackert! Hädanefter ska all min keramik få sig en doft av florsocker. Bra idé va!
Den sista tiden har jag och Sebe jobbat oerhört mycket + att Sebe har rivit hela köket i kapellet - ska visa bilder snart på röran. Spännande värre. 
Men först ska alla tidningsjobb inför jul lämnas in, gjorde bla tre runda pepparkakshus i helgen som nästan tog knäcken på mig.. snart har jag nog pysslat klart för det här året! 



tisdag 7 oktober 2014

Saker man kan göra

när man egentligen inte har tid:
arrangera små blomskålar på golv
arrangera små blomskålar på bord




och sedan fota det hela jättemånga gånger. En bild fick blomskålar som ram - perfekt att photoshoppa in text där tänkte jag - snygg affisch till när jag öppnar butiken igen kanske! 



Fiffigt va!
Ja sånt kan man alltså syssla med. Jag har gjort massor med skålar i alla mina favvofärger (de är kavlade och formade för hand efter en form). Små rakuskålar kommer också att dyka upp! Perfekta skålar till en liten röra eller nåt annat litet och smaskigt.  Kommer finnas i vår Bistro och i butiken när vi öppnar 2015. Jag gillar den röda glasyren som blir vit på kanten - tänk att den hittar på det helt själv, duktig glasyr!



I samma ugn plockade jag också ut ett gäng ljusmanschetter, ett par kannor och några stora fat. 



Så var det med det. 
God vecka på er!

01 09 10