tisdag 27 oktober 2015

RAKU baby RAKU!



Igår vaknade vi upp till solsken och höstlov! - Brinken kom med den briljanta idén att vi skulle ta och bränna spontanraku. Sagt och gjort skrapade vi ihop lite keramik från gömmorna och brassade.
Vi överbrände och reducerade det mesta turkosa på flit för att få till koppar och helst oxblod.. Det blev fina resultat. Det där stora fatet är nog faktiskt det finaste jag har gjort ever.







Den gröna rakuglasyren blev också finfin. Brinken gjorde skridskor till sin julmarknad, stora blommor och skålar med den där fantastiska krusidullkanten på. 
Uj så kul det är med raku alltså. 


torsdag 22 oktober 2015

IKEA



Nu är det dags för mig att workshopa på Ikea igen! 
Är du Ikea Family medlem och bor i krokarna runt Örebro? Kom på mitt dukningsseminarium den 12 november kl 18 på Ikea Örebro.

Boka plats här!

Det blir juligt och härligt värre med pyssel och godsaker! Kom kom!


onsdag 21 oktober 2015

H&P


Nytt nummer av Expressens magasin Handarbete & Pyssel är ute, löp å köp! Vi har snickrat en klädställning, virat pappersrosor, klippt till en poncho av en filt, knåpat med plastdjur, gjort reportage om Miss Arnold samt lerat supersnygga fjädrar.







onsdag 14 oktober 2015

Oktober!

Redan oktober alltså.. och höst. Jag har haft fullt upp. Rakukursen var toppen förresten! Lite bilder från min instagram här under - men kolla även in Therese bilder HÄR (perfekt att en av deltagarna var fotograf!)












Finfin keramik blev det verkligen och vad roligt det är att få träffa alla dessa intressanta människor! 
Till våren kommer det nya kurser. Säger till när datum är bestämt!






Svamp har vi plockat också - men här är det dåligt med trattisar.. Såna som man liksom brukar gå ut och "hämta" bara. Men vädret har varit härligt! Lite egen keramik har också hunnits med. Svartbrända fjädrar, koppar med screentryck, barnset och små höstgrytor tex. Kakelplattan har Johanna målat dock. 








Vi har också gjort reportage hemma hos Åsa och Göran som driver Bautawitch, ett garnföretag och Åsa hade virkskola för oss. Kommer med i Handarbete&Pyssels novembernummer.


Sen har vi varit på Lerbäcksteater och kollat på mord. Jag har en inspelad roll som nyhetsankare, det var oerhört smärtsamt att titta på.. men kul! 




Och så har jag köpt nya brillor och tänkt jättemycket på granar för jag och Jenny ska visst julpimpa Makeriet som ska se ut som en julsaga, kul uppdrag! Inredningen är fantastisk där.
I november ska jag också hålla i en workshop på IKEA Örebro, men mer om det snart.
Och så har Sebastian fyllt 40 den 1 oktober. Vi firade med en weekend i Palma bara han och jag. Det var helt otroligt mysigt och vi ville genast flytta dit..


01 09 10