torsdag 18 augusti 2011

Krusbär

är ju gott att äta direkt från busken för all del. Men jag föredrar att koka ihop bären med socker och vanilj till ljuvlig marmelad. Då blir det ju lite onyttigare men jädrans så gott.




Simpelt recept:


1 kg röda krusbär
1 kg syltsocker 
1 msk vaniljsocker (eller lite mindre kanske)


Koka i ca 15 min. Häll upp på varma rena burkar. 
Supergod till getost. På mackan. Eller direkt ur burken. 

6 kommentarer:

  1. Låter supergott att ha på getosten....Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Till getost var liksom ett nyckelord.... kanske jag ska komma mig för. Eller locka mannen att göra hela jobbet, now vi snackar toppenidéer! Fenk ju!

    SvaraRadera
  3. Det låter ju himla smarrigt. Kan nog bli nästa burk som hamnar i matkällaren..:)

    SvaraRadera
  4. Oh jag som ääälskar chevre! Min favorit är beagle i smörgåsgrill med tunnt lager philadelphia, 1-2 skivor chevre och så honung ringlad över. Men nu måste jag ju prova detta !!!
    //Emelie

    SvaraRadera
  5. mmm....ser kjempegodt ut! ;) Og smaker sikkert nydelig til gjeitost!

    ; )
    Rikke

    SvaraRadera