torsdag 4 januari 2018

Gott nytt år!

Blogga gjorde man ju mest förr tydligen. Men eftersom jag är så vansinnigt flitig på instagram (fabfrida heter jag där) så tänkte jag visa ett axplock från året som gått. Här kommer således min nyårskrönika:

JanuariBörjade året 2017 med att ligga på sofflocket och vila efter vår första julbords-säsong. Vi var oerhört trötta! Ett helt år av så knäppt mycket jobb 2016 tog ut sin rätt och lämnade oss närmast apatiska.. Men jag fick till lite tid i verkstan iallafall och så gjorde vi ett matjobb med receptutveckling och styling för Ernst deli-linje i samarbete med Jojjens. Det var så roligt! Vi höll till i Kapellet och Andreas Hyltén var fotograf(han fotade ju även min bok så vi är gamla kompisar).

Februari


Hängde i verkstan och drejade bland annat prototyper till en grossist. 
Bakade söta tårtor med marängsmörkräm.
Vi hade massor att göra med handikapptoalett och annat jox inuti Kapellet men grillade mest korv utanför istället. Och lärde känna våra barn igen som vi brukar säga. 

Mars


Ah och där kom ljuset!
Jag sätter visst fart och drejar massor och bakar ännu mer. Och Sebe bygger och snickrar på det nya utbygget. Dessutom går jag helt bananas på fröpåsar och sätter en miljon tomatplantor..

April


1 april öppnar vi igen! Vi har gratinerade musslor på menyn och jag bakar kardemummabullar så det ryker. 
Parkeringen har blivit för liten så vi gräver större och bättre. Och så får jag visst vara omslagsflicka!

Maj


Vitsipporna blommar i kapellbacken, jag plockar massor av rabarber och så har vi årets första bröllop! Älskar bröllop. Bakade en riktigt god moussetårta med smak av hallon, vit och mörk choklad. 

Juni


Efter misslyckade försök med en äggkläckare får vi till sist både hönor och kycklingar av goda vänner, så roligt att äntligen ha egna höns och ägg igen! 
Det fullkomligen exploderar med grönt på träd och åkrar. Underbara tid.
Lantliv mat & vin här och gjorde reportage om oss och Kapellet. Wolfgang Kleinschmidt fotade. Jag bakade bullar, knäckebröd, dodongkakor, tryffeltårta och rabarber/citronmarängpaj. Kommer ut i sommar med recept och allt, så spännande!

JuliVi jobbade på i värmen med Bistron och Kaféet, juli är ju verkligen högsäsong hos oss. Min kompis fotograf Lina Östling fotade mig så fint. 
Vi tog tillbaka de goda och somriga smörrebröden på menyn! 
Buster vaktade plantorna så fint utanför keramikbutiken. Och så var det ju Lerbäcksmarken (första gången för oss) vi sålde parmesanost och olivolja - jösses vilket drag!

Augusti


Semester! Kort men härlig tur till vårat sommarhus på Gotland. Det var ganska kallt faktiskt men vi badade ändå varje dag. 
När vi kom hem var det dags för bröllop igen och det var banne mig helt underbart! 
Och såklart - augusti är ju även startskottet för min absoluta favoritsport: svampplockning! Och det här året var ju galnaste svampåret på länge, wow vad svamp!
Sen var visst sommarlovet slut för barnen och det var bara att cykla till skolan igen.

SeptemberBörjade med bröllop igen och slutade med en brakspecial-höstmiddag i Kapellet som final. Sebastian friterade minikroppkakor och jag toppade desserter med tagetesblad. Bland annat alltså, jösses vad mat och bakverk vi har kokat ihop under säsongen!

OktoberVilomånad. Ladda upp inför julbords-månad. Och för att koppla av och koppla bort drar vi till favoriten Mallis. 
När vi kommer hem är det dags för bröllop igen - fast den här gången som cateringuppdrag. Var så rädd att bröllopstårtan skulle rasa i bilen men det gick ju fint!

November


Är i verkstan dag och natt. Producerar så mycket keramik att jag själv blir förvånad. Snart är det ju jul!
Vi laddar även som tusan inför vår julbordpremiär. 15 stycken julbord ska gå av stapeln och de var fullbokade innan oktober. Sånt gör en glad! Och något stressad.

DecemberVi firar jul så många gånger i december. Det luktar Jansson och köttbullar om oss ända till påsk. Men det är underbart!
Den första advent har vi också en liten julmarknad, andra året vi har den så det är väl tradition nu! Riktigt fint hantverk bjöd alla våra knallar på och sååå rekord mycket folk, det var kö i flera timmar fram till kafédisken. 

Ja och sen var året slut.
Och nu är det redan 2018.

Som tur är känner vi oss faktiskt något piggare så här i starten om man jämför med samma tid förra året.

Det här året ska vi:

Bli klara med handikapptoaletten och rampen till nybygget.
Bygga klart hönshuset.
Flytta jordhögarna på åkern till vårat nya odlingsställe.
Sätta fårstängsel och låna sommarfår.
Fixa till en loppis på övervåningen på pastorshuset.
Bygga en glasveranda på Kapellet.

Det här året ska vi kanske:

Köpa ett växthus.
Lägga nytt tak på lilla ladan.
Gå en vinkurs.

Det här året borde vi:

Tänka smart och inte rusa iväg på nya projekt innan vi har avslutat alla vi redan har påbörjat.

Men det är nog inte så troligt.

Vi ska hur som helst laga jättemycket mat och baka och fundera ut vad som ska finnas på menyn i år, vi öppnar ju igen den 28 april!

5 kommentarer:

 1. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera
 2. Wenn Sie den Service eines zuverlässigen Hackers benötigen, um ein Mobiltelefon oder eine Systemdatenbank zu hacken, Strafregister zu löschen oder Ihr gestohlenes Bitcoin wiederherzustellen, wenden Sie sich an easybinarysolutions@gmail.com oder whatsapp: +1 3478577580, sie sind äußerst zuverlässig und vertraulich..

  SvaraRadera
 3. Guten Tag euch allen, hier ist nur ein kurzer Tag für den Fall, dass ihr einen echten Zauberwirker braucht, um eure zerfallene Beziehung wiederzubeleben. Hier ist einer, der äußerst vielseitig ist, wenn es um das Wirken von Zaubersprüchen geht. Dr. Egwali ist der Die richtige Wahl für Sie, kontaktieren Sie ihn und erklären Sie ihm, was Ihre emotionalen Probleme sind, und ich versichere Ihnen, dass der Rest magisch wäre. Mail: dregwalispellbinder@gmail.com WhatsApp unter: +2348122948392

  SvaraRadera

01 09 10