torsdag 5 september 2013

Kära dekaler


Igår var jag hela dagen i verkstan. Jag kavlade olika sorters koppmodeller inför ett H & P jobb och satte en dekalugn. Jag hittade några hela enfärgade dekalark i min fina dekalburk som jag började klippa i. Ett par gamla drejade blomfat blev Katten Franks nya matskålar och en vit skål fick harlekinmönster runt kanten. Det var verkligen lite pilligt att få till. Några blomkrukor och koppar blev rosiga och fina. Dekaler är så kul! Det här är keramiska dekaler med ett tunt lager glasyr över motivet. Under natten har de bränts i keramikugnen till 800° och är nu permanenta. Jag kör min dekalkeramik i diskmaskin, brukar funka fint!
Nuså - välkommen torsdag!9 kommentarer:

 1. Nu blir jag toksugen på att lera,du ser ut att ha haft kul!
  Kram J

  SvaraRadera
 2. Nu blir jag toksugen på att lera,du ser ut att ha haft kul!
  Kram J

  SvaraRadera
 3. Hej Frida! Du gör så himla fina saker. Undrar om du kan hjälpa mig. Jag håller på och försöker mig på det här med dekaler och undrar över den glasyr du lägger på dina dekaler. är det en speciell transparent glasyr som du kan bränna i lägre grader? De transparenta som jag använt ska brännas högt. Tacksam för svar. Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny - förlåt för sent svar! De keramiska dekalerna sätter du på redan glaserat gods - och bränner till 800 grader - du ska alltså inte glasera över dem! De har redan ett tunt lager glasyr på sig, som de liksom flyter samman med den andra glasyren. Lycka till!

   Radera
 4. Det där med dekaler verkar skoj! Har du något bra tips på vad man kan köpa såna?

  SvaraRadera
 5. Jag skulle också vilja ha tips på var man kan köpa dekaler. De jag har hittat är så... trista. Har du några bra tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper alla mina dekaler på KZ konst och porslin på nätet!

   Radera
 6. Tack för svar! Har precis börjat med keramik och tycker att det är jättekul även om jag bara håller på med superenkla projekt som typ skyltar och sånt än :) Älskar din bok!

  SvaraRadera

01 09 10