tisdag 18 februari 2014

Brittens

Ja eller mer korrekt pastorsbostaden, men Britten bodde i det här huset sist (och kanske längst) och hon var ju ingen pastor direkt. Vi kallar det alltså Brittens, och det har liksom fastnat så det kommer nog heta så för alltid.
Huset behövde nytt tak i första hand så det har Sebe och Bengt sysslat med i helgen. Ena sidan var ganska ok medan den andra var riktigt dålig. Stora hål där det regnat in i många år. Bara takstolarna fick vara kvar.Ja jösses vilket slit! Men vilken glädje att få ett tätt hus. Förfallet går fort när taket har hål. Inuti är det en dröm. Nästan inget har förändrats sen det byggdes i slutet av 1800, jo plastmattor och några förspikade spegeldörrar och så.Alla golv är typ intakta under lösa mattor - (inte limmade!) och hallen har målats i en konstig faluröd färg över orginalfärgen turkos. Köket har pärlspont under masonitskivorna och i finrummen finns 2 kakelugnar och ett lager tapeter. Här har ingen haft renoveringshets direkt. 

Under skivorna står meddelanden från pastor Rolf Rundin. 1941 sattes skivor upp av Målarmästare Maxe, och han bodde i vårt hus! En trappa upp är det just nu luftigt värre. 


Ute möter inne. 
På övervåningen är det aldrig om-målad pärlspont i den där klassiska mintgröna färgen som jag gillar.Idag ska takpannorna på - sen är det nog champagneläge!


15 kommentarer:

 1. Åh vilket underbart projekt! Skall bli spännande att se vad det förvandlas till.

  SvaraRadera
 2. Gu´va´ni är duktiga som renoverar och tar fram och vårdar gammalt. Det är en kulturgärning av högsta klass ni håller på med.
  Man får tacka!

  SvaraRadera
 3. Så vackert. På bilderna ser den röda väldigt fin ut, engelskt rött eller rödockra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja den är inte så vacker i verkligheten tyvärr.. liksom torr-smutsig men säkert engelsk röd från början och fin då det begav sig!

   Radera
 4. Oj, vilket härligt projekt! Ska bli kul att följa er under dess gång :)

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt!! vilken liten pärla!! ...och nytt tak, så där i ett nafs...det duger! Ni är duktiga!

  kram lisa

  SvaraRadera
 6. Så inspirerande! Tänk vad man kan hitta när man skrapar lite:)

  SvaraRadera
 7. Men så fint! Vad kul att få följa renoveringen framöver!
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 8. oh my god!!

  - jag har fullt sjå med att måla om taket i köket men detta...ni är helt enkelt Fabulösa!

  kul att se/ kram Mia

  SvaraRadera
 9. Ska bli roligt att se vilka val ni gör, hoppas speciellt på färginspiration!

  SvaraRadera
 10. Vilket härligt hus, och vilken tur att ni räddar det!
  Skulle vara kul att följa renoveringen...
  Kram Eva, Tinibelli

  SvaraRadera
 11. Men wow! Ser helt underbart ut! Så här på avstånd blir jag verkligen imponerad över er energi att ta tag i olika grejer! Köra på. Snabbt verkar det gå också. Känns väldigt uppfriskande och inspirerande med folk som får saker att hända. Som inte bara drömmer och fantiserar. Vad ska ni använda huset till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen eller hur - en pärla!
   Ja det pendlar ju lite - både energin och ändamålet med denna byggnad. Men jag tror att bottenvåningen blir min nya keramikbutik och övervåningen kontor. Typ...

   Radera
 12. Mysigt gammalt hus i det här huset bodde min farmor och farfar som nygifta från 1925-1926. Farfar tillträdde sin första tjänst här.

  SvaraRadera

01 09 10