torsdag 5 mars 2015

KrukorJa det bara rasslar keramik ur ugnen, mina testkrukor är klara! Ödmjukt konstaterade jag att de blev himla snygga! (haha, men faktiskt, plötsligt händer det att det blir som man tänkt sig).
Glaserade dem lite olika upptill. Ska bestämma mig för en enhetlig grundform på krukan men tänker att mönster och färg upptill kan variera. Ska göra hundra stycken, minst!


Och sen måste de få fat också, gjorde några som jag inte blev nöjd med så de fick inte vara med. 


(ibland blir jag tveksam över om jag ska lägga upp ny keramik på bloggen innan den är riktigt etablerad - risken finns ju att någon snor idén.. men va sjutton, folk får ju skärpa sig tänker jag, hur tänker ni?)


6 kommentarer:

 1. Ååå, enig med deg, de var superfine!
  Ha en fin dag!
  klem fra Signe.

  SvaraRadera
 2. Tjing! Bravo Frida! Favoriten är den med lilla halvcirkelsspetskanten! Supersöt. Lite så där "virk"spetsaktigt liksom... Det kallas snäcka eller solfjädersm önster i virkvärlden. Och ja du det där med att bli bestulen på idéer... Det är en "tricky one". När jag började designa mönster slutade jag publicera mina WiPs (work in progress) på både blogg och instagram och det blev så himlans trist att inte dela euforin med en ny idé. Att tvinga mig att hålla den för mig själv. För det är ju så att när man har skapat något nytt som man är stolt över så dööör man ju av längtan av att dela med sig och visa. Men även om cybervärlden/bloggvärlden består av mestadels vuxna människor som borde fatta det här med vett och etikett så finns det rötägg som armbågar sig fram och bara roffar åt sig ändå. Så, ja... På egen risk kan man väl säga. Och är det nån dumskalle som kopierar på studs och säger att designen är hens, ja då vet ju i alla fall du att du har rent mjöl i påsen. Det är den enda trösten...

  Copy cats finns överallt och framför allt i skapandet... Det är preciss som om vissa inte förstår skillnaden med att låta sig inspireras och kopiera... En tjej har kopierat min Nordiska Sjal och bytt ut några maskor och lagt till några varv i den för att "modfifiera" designen och nu säljer hon mönstret som sitt... Dessutom annonserade hon helt öppet att mitt mönster legat som bas för att göra sin "egen" Nordiska sjal... Vad kan jag göra? Så jag har bestämt mig för att ignorera och tänka att "Ja, jag är nog jävligt bäst eftersom hon valt att kopiera min idé!". Ta det som en komplimang liksom, men det är svårt. För hur man än vrider och vänder på det så känner man sig ju bestulen... Ungefär som då i tonåren när man inhandlat en superfin ny topp som man kände att man var ensam om bara för att upptäcka att några dar senare kom skolans mest populära tjej med samma plagg och glänste starkare än mig... Och dessutom fick man då kommentarer såsom att det var JAG som kopierat henne och inte tvärtom... Life can be a bitch sometimes. Lycka till och gå på magkänslan.

  PS Jag skulle även gärna se en kruka med krusidullad överkant (alltså den där 3 cm kanten på toppen av krukan) OCH bård liksom... Glaserad naturligtvis. Du är så påhittig och har sån talang. Grattis till en ny fin design. :)

  Kram Annette

  SvaraRadera
 3. Oj då... Jag skrev visst en hel bok. Ha ha ha!!!! Så typiskt mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annette! Älskar att du skriver långt! Jag håller med dig - det är så jädra knivigt.. man försöker hålla det ifrån sig men ändå skaver det.. Jag mailar dig en idé jag precis fick!

   Radera
 4. Ah, så fina de var! Den gula och vita... Och den turkos med mest färg på insidan... Usch! Nu dreglar jag! Får konstatera att jag vill ha...

  Funderar också på hur man ska skydda sina idéer, man vill ju så gärna visa! Tror på att mata bilder. Många! Så att den som tar får skämmas...

  SvaraRadera

01 09 10