tisdag 22 september 2015

Rakukurs nr 1Vår första Rakukurs har gått av stapeln! Så kul och lyckat! Jag och Marie kände oss så fyllda av glädje och värme på söndagskvällen att vi lätt självantänt om något stoppat ned oss i sågspånstunnan. Och inte nog med att deltagarna var hyvens människor - de gjorde fantastiskt keramik också! Här kommer en bildkavalkad:

Vi brände rosa, grön, turkos och transparent Raku..


och Naked Raku, Horse hair och lyckades få till riktigt fina kopparnyanser.
Dessutom körde vi vår egna PannkaksRaku! (burken och vasen ovan, locket i horse hair) 
Sen hade Tina med sig sådana fantastiska huvuden. Ett fick sig ett järnsulfat-bad.


Det blev så fantastiskt fint att vi grät en skvätt.
Huvudet här under fick halva ansiktet med Naked Raku - fast Tina valde att behålla det med opeelad yta, glänste i silver! Ja jösses så snygga grejjer.

Nu ser vi fram emot nästa kurs om 2 veckor! 


5 kommentarer:

 1. Å så härligt det ser ut Frida! längtar på ngt sätt hem till Sverige då jag får sätta igång min verksamhet i framtiden, ojoj vad jag ska bränna RAKU, finns det ens nåt roligare? hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jösses det är så fantastiskt med Raku - men du har ju så lyxigt och bränner på skolan ju! Kom och visa oss the american Raku-style när du är hemma igen!

   Radera
 2. Nej, nu vill jag baskemig flytta till Örebrotrakten så att jag kan få bränna raku och gå på workshop med dig på IKEA för oj. Jag hittade nyss hit men jag är trollbunden. SÅÅÅÅÅ vackra saker!

  SvaraRadera

01 09 10