söndag 12 februari 2012

Glasi inredningen är Fabrikens tema den här gången. Jag samlar på glas. Små udda likörglas. Men jag vete sjutton var jag ska ha dom. Samlingar vill man ju visa upp för folk. Ha på finhyllan. Som farmor hade alla sina porslinskatter. Flera tusen på hyllor och i skåp. Ganska fult men roligt. En katt hade hon liggandes på tv:n. Den klappade vi så många gånger att den blev randig. Mina glas är både snygga och praktiska däremot. Men just nu ligger de i en låda i vardagsrummet som står näst på tur i vår never ending-renovering.

Ändå lättillgängliga om man vill ta sig ett glas limoncello. Och det vill man ju nästan jämt.Ja gott folk det var visst mitt bidrag till Fabriken. Skål!


12 kommentarer:

 1. så vackra glas och fina bilder..
  ha en skön och mysig söndag
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 2. Fina bilder, blir inspirerad av dina småglas...kanske skulle ha en samling!:)

  SvaraRadera
 3. Jättevackra glas, jag brukar änvända mina och sätta en liten blomma i;)
  Önskar dig en fin söndag.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Å det var ett bidrag som jag gillade! Har själv inte hittat rätt inspiration för det här temat... Hm får se om det kan komma nåt idag...

  SvaraRadera
 5. Nu blev jag sugen på att samla glas! Jättehärliga bilder. Har scrollat och scrollat för att läsa ikapp på din blogg... Din bok följer med mig till keramikkursen och snart ska jag tvinga min man att flytta till ett torp, haha! Gillar din blogg alltså!Tack för inspiration!

  SvaraRadera
 6. Hej! En fråga om en helt annan sak: Jag har köpt en svart stengodslera. Superfin! Sen har jag dekaler till (som jag egentligen skulle ha till den vita leran....) men nu undrar jag om du vet om det är någon idé att ha dekaler på svart lera. Syns de? Måste man glasera över dekalerna sedan? Med en blank glasyr. Håller de inte annars? Tusen tack för svar!!!! Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helena! Jag vet inte om jag förstår dig rätt nu - men så här gör jag - dreja eller forma föremålet, skröjbränn i ugn, doppa i glasyr, bränn igen, fäst dekalerna, bränn igen. Alltså tre bränningar. Dekalerna har ett tunt lager med glasyr på sig så de smälter liksom in i den underliggande glasyren. Du kan nog inte få de att fästa på oglaserat gods. Om du vill ha din lera svart doppar du den i transparant glasyr, men dekalerna kommer inte att synas riktigt lika bra - men det kan nog blir effektfullt ändå. Lycka till!

   Radera
 7. Jag vill komma och dricka limoncello i likörglasen!
  Och jag är INTE avundsjuk på att S varit i Paris..
  INTE INTE INTE Storkram/Johanna!

  SvaraRadera
 8. Har nyss köpt din bok och är helt såld på kavling och lera.

  Fina bilder och goda recept :)

  SvaraRadera
 9. Röstade på dig den här gången för jag tyckte mycket om det här :-)

  SvaraRadera

01 09 10