måndag 3 december 2012

Måndag =

renoveringsföljetong. Visar lite före-bilder från pastorsbostaden (då det inte var lika snöigt som det är nu), innan vi röjde ur den på allt bråte och grannlåt. 

Tiden har stått stilla här. Inget avlopp eller rinnande vatten. Eldstäder i alla 5 rum. Huset är en liten karamell med väggar i pärlspont och platsbyggda skåp. Bäst och smartast är Pettson och Findus lampan i hålet. 

Eftersom taket är sönder på flera ställen har det under några år regnat in, men vi hoppas och tror att takstolar har klarat sig och att vi bara behöver riva några eller delar av golv och innertak, laga taket såklart och mura om skorstenen. Fixa en ny trapp och lite annat. Eller mycket annat kanske man kan säga. 
Den här fina adventshelgen har vi fått hjälp av vänner och eldat en jättestor brasa på åkern nedanför. Nu är nästan hela huset tömt. 
Det kommer att ta sin tid att få pastorsbostaden iordning men vi har inte bråttom. Först rädda den från vidare förfall. Men vi spånar lite på vad vi ska göra med den i framtiden, kanske ett litet B&B?
Kapellets köksingång till vänster. Till höger om huset ligger en ganska stor bod med risigt tak. Där finns två utedass som ska renoveras också. Och en jättestor jordkällare med 5 rum (behöver jag säga att även den ska renoveras?). Tur för oss att vi gillar sånt här och att kapellet har nytt tak. Alltid nåt. 
Fortsättning nästa måndag!


15 kommentarer:

 1. oj oj så mysigt hus! Vilken potential! Blir säkert hur fint som helst! (hälsningar fårn en som gillar att följa med andras renoveringsprojekt, i stället för att tänka på mitt eget hela tiden:))

  SvaraRadera
 2. Vilket ljuvligt hus, vilka härliga bilder! Lycka till med renoveringen!

  SvaraRadera
 3. Ett litet B&B som kan inhysa kursdeltagare till alla dina härliga keramikkurser såklart. Du har rätt många som gillar dina grejer och skulle säkerligen kunna ha många veckokurser per sommar! Jag är på!

  SvaraRadera
 4. Oj..Vilken skatt. Ha en bra vintrig dag. Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Ni är bäst. Ingen protest. Fina bilder också!!

  SvaraRadera
 6. Wow, ser helt underbart ut! Så häftigt att man bara lämnat så där! Vilken skatt! :)

  SvaraRadera
 7. Attans vad kul! Jag är så avis. Räkna in mig på ert b&b. ;-)

  SvaraRadera
 8. Å vad underbart att ha ett sådant projekt att finurla med. Det är ungefär min högsta dröm. Så jag följer denna resa med ett vädligt närgånget öga.

  SvaraRadera
 9. Vilken pärla! Jag kan i bilderna och texten se hur ni redan är förälskade i stället! Det ska bli jättekul att få följa er i upprustningen och utformningen av detta ställe. : )
  Tack för att du delar med dig!
  kram

  SvaraRadera
 10. Vilket projekt ni har framför er - underbart. För att inte tala om alla intriöra skatter som såg ut att finnas. Ser verkligen fram emot en renoveringsföljetong.

  Ha en skön dag

  SvaraRadera
 11. Vilket härligt projekt, jag blir lite avis... Ska bli roligt att följa projektet och kanske titta förbi i sommar. B&B låter som en utmärkt idé, skönt att inte behöva kompromissa in alltför mycket moderna bekvämligheter som det gärna blir om man vill bo där permanent.

  Vi ses på torsdag kväll ;-)
  /Emelie

  SvaraRadera
 12. Oj. Vad kul att du visar bilderna från det hela lite orört. Inte så ofta man får kliva in i svunna tider... Fantasin sätter igång direkt! Vem lämnade parfymflaskan där och varför??

  SvaraRadera
 13. Åh, vad det kliar i fingrarna och jag vill bara hitta det där perfekta huset nu. Och renovera och se hemmet växa fram. Så roligt att få följa med på er renovering.

  SvaraRadera
 14. MEN vilket ställe!! Vilken tur att ni tar hand om det :)

  SvaraRadera
 15. Visst är det härligt med gamla kapell ??!? Har själv ett från 1894 ! Men såklart är det ju mycket jobb också...:)

  SvaraRadera

01 09 10