tisdag 6 augusti 2013

Solrosorjamen visst är det så att "la fleur de la saison" alltid är den bästa blomman? Just nu i augusti är solrosen min stora favorit! I år har trädgårdsmästare Jonas på Rönne trädgård sått ett litet fält av solrosor till oss nedanför kapellet. De börjar slå ut och till vår festival kommer massor av gula små solar hälsa alla besökare välkomna. Jag har drejat några krukor som jag inte glaserat till mina egensådda (vet att jag tjatar om detta men är ju verkligen nöjd över det faktumet!) orangea pelargoner. De står i verandafönstret och har det bra. Krukorna har jag penslat med fil för att de med tiden ska se lite kalkiga ut. Tar ett tag bara innan effekten syns.
Under krukorna har jag små ganska slarvigt glaserade fat.
På kvällen dyker solen upp igen på verandan och då lyser buketten på bordet som eld. Fantastiskt fint tycker jag!
Idag har Hildas Hem skrivit så fint om sitt besök i kapellet - kolla in!

6 kommentarer:

 1. Otroligt vackert och fina färger! Mina solrosor börjar också slå ut, det är härligt.

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga somriga bilder! Gillar också solrosor jättemycket, alla solrosor kompenserar lite för att sommaren snart är slut... (blir alltid lika nostalgisk när jag börjar skörda i trädgården). Solljuset på verandan ser alldeles fantastiskt ut!

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder såg att Sofia skrivit fint om besöket hos er : ) härligt! kram Sofia

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska bilder! Det härliga ljuset. Och underbara solrosor och pelargoner. Så vackert!

  SvaraRadera
 5. Och snart kommer lite bilder hos mig från ett mysigt besök hos dig! Det är bara det att datorn har havererat. Som tur är hade jag inte hunnit tanka ur bilderna från ditt kapell. Så de ligger tryggt i kameran och vänter på att få visas på min blogg! Tack för i lördags! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å nej stackare! Hatar haveri! Kul att du kom - så trevligt! Kram och lycka till med tekniken!

   Radera

01 09 10