söndag 5 februari 2012

Piece of cake my ass



Hundra ägg senare. Ett fat med Hi-hat cupcakes från Leilas "a piece of cake". Inte direkt a piece of cake att göra. Man kan säga att något gick fel i varje moment. Mitt fel. Marängen gjorde jag om 3 gånger. Leilas fel. Till slut gjorde jag en annan maräng med sockerlag. Perfekt! Spritsa var som vanligt kul, doppa i choklad var som vanligt en mardröm. Tappade i hela toppen, kladdade och svor. Barnen höll sig undan, hunden satt under trappan och Sebe åkte en sväng med bilen. Men sen så. Tog bilder från bra vinklar och hotade barnen att de minsann skulle se glada ut på bild när vi skulle fika. Och glada blev vi faktiskt för vi blev sjukt kladdiga. Goda var dom också även om Jack mest tyckte om det vita. 
























30 kommentarer:

  1. HA HA HA "hotade barnen att de minsann skulle se glada ut"
    Underbart ju.

    Tack då jag vad jag inte ska baka då från denna bok. Jag har inget tålamod alls ;-)

    SvaraRadera
  2. Du, jag har gjort hennes jävla Lemoncurdpaj och den var lika fucking besvärlig. Sen har jag hört att hon SNOR jättemycket recept från andra pch är allmänt otrevlig att ha att göra med. Så det så. Inte konstigt att muffinasen var jobbiga att göra då liksom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Jojo en del recept är sannerligen knepiga - men ett par är faktiskt de bästa jag någonsin gjort!
      Jag som var sugen på att göra den där lemoncurpajen - kanske jag låter bli så att det inte blir skilsmässa..

      Radera
  3. frestande inlägg för en som försöker hålla igen på godsakerna. Mums! Nu ska jag gå o ta ett glas vatten!
    Ni äe för söta du o sonen!
    Eija

    SvaraRadera
  4. Hi hi ;) Har en kompis som också gjort dessa. Jag kan trösta dig med att hon svor också... Så jag försöker mig nog inte på dem. Men goda är de!! Kram Emma

    SvaraRadera
  5. Hundra ägg eller inte... till slut verkar du fått till det i alla fall, för dom där ser FANTASTISKA ut!!

    SvaraRadera
  6. De ser fabulösa ut Frida! :)

    Ha en fin kväll!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  7. Haha... det är skönt med en vanlig människa som testar recepten, jag har tänkt att de där ser tokigt goda ut, men ack så krångliga. Hade jag rätt månne? Kan du inte slänga en några mil norrut? :)

    SvaraRadera
  8. Wow, vilka skapelser!!

    Kram Ida

    SvaraRadera
  9. I only see photos, I cannot understand your words, it looks delicious:)

    SvaraRadera
  10. De ser goda ut och ni ser jätteglaaaada ut ;))))
    kram susanne

    SvaraRadera
  11. Bra med hundar och familjemedlemmar som vet när som ska hålla borta! :)

    Det ser supergott ut. Påminde mig om rester av kladdkaka som väntar på mig i kylen...

    Kram

    SvaraRadera
  12. Alla ser glada ut till slut. Smarrigt!!

    Anita

    SvaraRadera
  13. Underbart! Och tack för att du bekräftat det som alltid varit min misstanke angående det där receptet hela tiden. För jag menar, det är klart att marängen lossnar i chokladdoppet! Inte för att jag vet om jag blir direkt mer sugen på att göra dem efter ditt inlägg, men underbara bilder var det!
    Ha en skön söndagskväll!

    SvaraRadera
  14. De ser väldigt smarriga ut om det hjälper dig i din mardrömsbakning! :)

    Ha en fin vecka,

    Johanna

    SvaraRadera
  15. Men å så gott det ser ut!!!! Hoppas helgen varit fin, men det ser ut så :-) Kram Elina

    SvaraRadera
  16. Mums ser urfina och URGODA ut fina bilder på er alla : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  17. Det var värst vad dom var besvärliga att baka ;)
    Älskar din bok, såå fin! Håller också på med keramik som hobby och mest kavlas det :)

    SvaraRadera
  18. Men vet du hur rätt en sån där skulle sitta just nu...åhh om man ändå kunde smaka via bloggarna oxå;) Kram

    SvaraRadera
  19. Hej Frida.

    Min mamma tipsade mej om din blogg för ett par dagar sedan och jag vill bara tala om att den är helt underbar. Precis i min smak och sjukt inspirerande.
    Jag har en liten fråga.
    Vart har du ( om du har) utbildat dej till keramiker?

    Jag har också gjort ett inlägg i min blogg och lånat några bilder från dej på dina fina koppar. Hoppas att det gick bra(??!!). Jag har natuirligtvis hänvisat till dej och skrivit att dom är dina.

    Tack för all inspiration du ger mig.

    ps. muffinsen ser smarriga ut...

    du hittar inlägget här: www.ebbapalandet.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ebba! Jag är utbildad hantverkspedagog, gått Nyckelviksskolan på Lidingö. Tack för dina fina ord och lycka till med din keramik!

      Radera
  20. Så härligt att läsa det du skriver, det är ungefär så det går till när jag gör cupcakes hemma. Det är tur att mina oftast smakar godare än de ser ut :) Ha en fin dag.
    P.s. Har nyss hittat hit, och stannar kvar. Så inspirerande sida. D.s.

    SvaraRadera
  21. De ser ljuvligt goda ut! Men oj vad jag skrattade när jag läste! Ungefär sådär brukar det vara hos oss när jag bakar något som är mer avancerat än kladdkaka. :)
    Kram Jennica

    SvaraRadera
  22. Vilka helt fantastiska cupcakes!
    Även om de inte var lättgjorda så blev ju slutresultatet enormt läckert!

    SvaraRadera
  23. Nu blir jag grymt frestad att baka de här cupcaksen. Ska bara hitta rätt tillfälle - ensam hemma med all tid i världen och kopiösa mängder med tålamod innanför västen :oD

    //Linda

    SvaraRadera
  24. Ha ha ha, fast de ser sjukt smarriga ut. :)

    SvaraRadera
  25. Jag kommer på stubben och hjälper dig med de där!

    SvaraRadera

01 09 10