onsdag 6 maj 2015

BRÖDOk - först fick Bill vattkoppor och nu är det Jacks tur, precis 2 veckor efter brorsan. Ja ni hajjar. En evighet hemma med sjuka barn. Försöker därför utveckla mina kunskaper vid ugnen. Har bakat massor med surdegsbröd. Satt surdeg, fördeg, skitdeg och bradeg. Grova nöt och fruktbröd, rågbröd i form, baguetter, etc. Alla sorter. En del har vi ätit upp andra har åkt rakt i soporna. Jag kämpar på. I morse bakade jag surdegsbaguetter vars deg jäst i kylen under natten. Bakade av dem i vanliga ugnen på högsta temp. Bäst hittills! Lite rågsikt i så smaken är riktigt god, MEN vill ändå ha mer blåsor. TIPSA gärna ni som kan det här.

Annars så börjar vi sätta igång med renoveringen av Kapellet ordentligt nu! Vi gräver för avlopp och vatten först. Men som vanligt tar allt mer tid än man tänkt sig med bygglov och planering så vi har ännu en gång skjutit upp öppnandet... Men första helgen i oktober hoppas vi att allt är klart med restaurangköket, utbygget med bageridelen och butiken i pastorshuset.
Så ni som tänkt er en tripp förbi oss i sommar säger vi - välkomna i höst! Vi kommer att ha öppet året runt och det kommer att finnas ett helt hus med KERAMIK, i kapellet kommer man både kunna äta MAT och fika på smarriga BAKVERK och köpa gott BRÖD. Uj vad jag längtar!

Fina kapellbacken är full av vitsippor nu.

Sebe lastar av grundstenar till den nya
bageridelen.

Pastorshuset har blivit av med sin risiga
farstukvist. 

(bilder från instagram - fabfrida heter jag där)
Javisst, massor med jobb har vi framför oss i sommar, men det ska bli så fantastiskt roligt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

01 09 10