onsdag 2 december 2015

Saffransbullar



Ja jösses alltså, de här bullarna är jättegoda. Mycket smör och mandelmassa är knepet. Så här gör jag:

Bulldeg:

200 gram smör, smält i kastrull, häll i:
5 dl röd mjölk, värm till 37°
1 gram saffran, mortla med lite socker och tillsätt.
1 pkt jäst, smula i bunke och lös upp med mjölken.
I med:
2 dl socker
1 tsk salt
Typ 1,5 liter vetemjöl

Arbeta samman i degmaskin rätt länge.
Jäs 1 timme.
Kavla ut degen.

Fyllning:

100 gram smör, rumsvarmt
1 dl socker
150 gram mandelmassa

Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda samman allt. Bred ut fyllningen, vik degen dubbel, skär remsor och snurra till bullar.

Låt jäsa, gärna 1 timme.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 220° i ca 8 min.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

01 09 10