torsdag 29 september 2011

Övergivna hus. Del 1.

Häromdan skrev jag om trevliga grovsopor, en annan sorts fynd man kan göra när man är på svamptur är övergivna hus. Det finns det rätt gott om här där vi bor. Det här är ett av mina favoriter, kapellet:
Tittar man in genom fönstren ser det ut som om någon bara rest sig upp från frukosten, gått och aldrig kommit tillbaka. En del verktyg man använder vid drejning ser man också. Måste vara ett tecken?12 kommentarer:

 1. Jag älskar gamla hus! Men det är sorgligt att se att de blivit övergivna.

  Det är klart att det är ett tecken att där finns drejredskap :)

  Ha en härlig dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar blogg/hemsida du har:-)Känner igen mig i mycket (har ett liknande företag)Fantastiska bilder..vist är det underbart med dessa gamla hus där tiden har stannat,jag har sökt efter dessa där jag bor men vågar he.. inte ge mig in så lång i skogarna/Varma hälsningar Erica.

  SvaraRadera
 3. Vi verkar ha fler gemensamma intressen ;) gamla övergivna hus är något jag verkligen går igång på. Jag vill ta hand om dem, jag undrar vem som bott där .... fantasin sätter igång. Lite sorgsen kan man också bli men bara lite ... Ha en härlig dag o helg. O spar en bok till mig:) jag vill gärna köpa en av dig. Kram Lena /lenaslera

  SvaraRadera
 4. Spännande med övergivna hus, jag som läser alldeles för mycket deckare..ho ho ho

  Jag skryter om dig inne hos mig idag ;-)

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag tycker precis som du säger, att det är konstigt att någon bara lämnar huset som det är. Dricka upp kaffet, torka av köksbordet och aldrig komma tillbaka...fina bilder! Kram kram

  SvaraRadera
 6. Hej
  Vilket vackert hus synd bara att de står och förfaller...
  tack för dina söta ord.
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 7. magiskt, slitet, sätter igång tankar om generationer av arbete, sorg, glädje och längtan..
  ..tittar ofta in på din blogg..inspirerande även om jag inte arbetar med keramik..
  ..har beställt din bok på adlibris..
  varm höstvind fr Tina på Hönö

  SvaraRadera
 8. Hejsan

  Jag är ett fan av gamla hus spec de som har snickar glädje. Och min dröm har alltid varit att bo i ett gammal, norrbotensgård de är så fina samt de har så härliga stora kök med spis.

  Du har tagit fina bilder av huset.

  Ha en bra dag
  Krammiz
  Sussi
  (jo en fråga kopparna som du har på 3 bilden vet
  du var man kan få tag på dem?? Önskas få köpa dem de är så fina & är min stil. Tusen tack för svar. Går att e-maila mig.)

  SvaraRadera
 9. Blir alldeles sjuk av den där verandan Frida, hur kan man låta bli att ta hand om nått sånt där? Blir alltid så sugen på att gå in i sånna där hus och snoka i skåpen, kanske hittar man nått alldeles extra fint och slitet?
  *suckar lite längtansfullt* ;)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 10. Men himmel så spännande! Sånt där har jag alltid varit så fascinerad av, liksom många andra gissar jag. Du har inte prövat om dörren är låst...?
  Ha en skön fredag!

  SvaraRadera
 11. Jag vill också läsa del. 2. Hur blev det med det fina huset?

  SvaraRadera

01 09 10