onsdag 28 december 2011

Steg för steg

Jag fick en fjärrutlösare till min kamera i julklapp. Riggade upp kameran på stativ och knäppte av lite steg för steg bilder på ett fat. Fatet ska (om det inte spricker, sprängs eller ställer till det) bli ett rosa tårtfat på fot (som jag drejar) och agera modell i en bakbok. I min bok finns massor av liknande steg för steg beskrivningar.
Alltså: Kavla, skära efter fat, trycka ned i fat, kavla och trycka till en kant, skära kant och fästa den på fatet + snygga till med svamp. Plättlätt!
Nu är det bara att vänta på att det ska torka..


10 kommentarer:

 1. Ser ju enkelt ut. När man kan det. Blir kul se färdigt fat.

  SvaraRadera
 2. Althougt I can not understand your language, fotos and your works are beautiful :) Have nice day and Merry Christmas

  SvaraRadera
 3. Hahaha oj då så lätt du får det att låta;) och så snyggt...ja du lurade mig ju till att köpa snöflingeformar så nu kanske jag testar på det här oxå;) hihi önskar jag hede lite mera tid hemma för detta bara. Kramar ifrån mig

  SvaraRadera
 4. kanonsnyggt och tack för beskrivningen....
  tack söta för dina ord....
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 5. Plättlätt?! Tja, kanske... Det ser väldigt lätt ut när du gör det i alla fall! :)
  Men jag gillar verkligen att du visar hur du gör, och kanske kanske jag vågar mig på det här någon dag. Det blir ju så underbart fint när du gör det!
  // Jennica

  SvaraRadera
 6. Super fint, gillar speciellt den fina kanten runt omkring. Stengodsleran ligger och väntar på mig ..men jag har inte riktigt vågat ta itu med den, men med denna fina guide kanske kanske!!!

  Gott Nytt år/Anneli

  SvaraRadera
 7. Ja låter ju sannerligen lätt som en plätt ;-)
  Super snyggt iaf.
  Jag kikar alltid in här, jag trivs här :)

  Kram och gott nytt!

  SvaraRadera
 8. Jamen, det såg ju superlätt ut. Keramik för dummies :o) Ska absolut ge mig på det här - funkar på vintern istället för betong. Hur färgsätter man - kan man måla på den torkade leran eller måste man bränna?

  Tack för en fantastisk trevlig blogg och din kermik is to die for!

  SvaraRadera
 9. Ser så himla kul ut att göra! Men vad använder du för lera? Är det en som måste brännas för sånna möjligheter är det ju inte så många som har tyvärr... Vore toppen att testa! :)

  SvaraRadera

01 09 10