fredag 13 april 2012

Curry

på en fredag passar utmärkt. Eller egentligen passar curry precis alla dagar i veckan. Eftersom min pappa är uppvuxen på Ceylon har jag ätit en hel del ris och curry genom åren. Men inte tröttnar jag för det. Nä. 
Sen tycker jag att Indisk formgivning ligger i framkant. Jag menar ett barn med inklippta tänder och en kanin på papadamsförpackningen är ju genialt!
Blanda en burk med egen curry så blir allt så mycket godare. Ta lite olika currysorter (gärna sådana som är köpta i orientbutik), spiskummin, kanel, kardemumma, paprikapulver, chillipulver och lite vad du tycker passar och blanda i en burk. Bryn sedan köttet (lamm är gott) i curryblandningen. Och löken också. Veggisar kan använda kikärtor eller corn. Häll på lite vatten och i med vitlök, tomatpuré och lite sånt du gillar. Låt det hela puttra en dag eller två. Servera med chillipickles, rå lök och tomat, papadam, chutney och ris. Och massor av öl! 


Happy friday folks!


3 kommentarer:

 1. oj nu blev jag hungrig med. Så tidigt på dygnet ;)
  Happy Friday!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Åh, oh, ah! Indiskt är alltid rätt!
  Det enda negativa är ju att man inte kan vara sugen och äta det på samma gång.. det tar ju som sagt ett par timmar eller ett dussin innan det är klart! Men åååh, så gott!
  En 6-timmars beef korma på högrev är väl det snabbaste jag svängt ihop!
  Och så en halvliter Kingfisher och Peshwari Naan (yup, I like it sweet) på det. Nam. Tack för att du satte igång den cravingen, haha!

  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 3. Stina-Marie Jorlsgård13 april 2012 kl. 20:03

  Jag DÖÖÖÖÖR vad gott det ser ut, måste äta Indiskt nu!

  SvaraRadera

01 09 10