måndag 2 april 2012

Kall

måndag. Har ni påsklov? Inte vi. Proppad jobbvecka innan sillen och äggen kan dukas fram. Jag längtar! Påsken är bästa högtiden tycker jag. Och min pojkar ska gå påskgubbar för första gången. Vilken dag gör man sånt egentligen? (har förstått att det är olika dagar beroende på var man bor - förvirrande alltså..)9 kommentarer:

 1. Här hos oss brukar det vimla av dom redan på Skärtorsdan. Men det är nog för att dom små Gubbarna och Gummorna är så ivriga att dom inte kan vänta längre.
  Ha en fin dag!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Great photo for a great morning :)

  SvaraRadera
 3. Skärtorsdagen var det ju då en annan var liten ; ) men nu verkar många göra det på påskafton?! kram Sofia fina tulpaner : )

  SvaraRadera
 4. I Växjötrakten påskar vi med gubbar och gummor på påskafton. I alla fall när jag var liten. Vilken underbar blogg du har och vilka underbara grejer du skapar. I ett drömliv skulle jag ha varit keramiker tror jag. Men självinsikten säger att jag inte skulle haft tillräckligt med tålamod.
  Jag har smugit omkring i det tysta ett tag här hos dig och njutit!
  Håller med om att snö känns såååå fel! Men jag har påsklov så jag klagar inte ändå!
  Ha det gott!
  Ellinor

  SvaraRadera
 5. Kall måndag här också, men...solig!!
  Gillar nog påsken bäst också, mest kravlös och mest ledighet:) Påskar gör/gjorde vi på Påskafton!!

  Ha det gott!
  kram lisamaja

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag gillar också Påsken nästan mest av alla högtider. Kanske beror det på att den är just på vårten och med alla härliga granna påskfärger. I Finland brukar det vara påskgummor och påskgubbar i svang mest på Palmsöndagen dvs. igår. Finlandssvenskarna (finns ca 300.000 finlandssvenskar i Finland) brukar gå först på Skärtorsdagen eller på Påsklördagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha! Det verkar som om man kan välja när man vill påska, Här i min by kör de med påskafton har jag fått höra idag - men det är bäst att ha lite godis i beredskap redan på torsdag antar jag - hoppas på besök!

   Radera
 7. Underbar bild, ha en härlig påskvecka.
  Kram Malena

  SvaraRadera
 8. Jag tycker också påsken är bäst! En riktigt härlig tid är det :) Då antar jag att du har fullt upp och inte kommer ha något påsköppet i butiken? Kram och Glad Påsk om vi inte ses :)

  SvaraRadera

01 09 10