fredag 22 februari 2013

Färdigt

Lottovinsterna till vinnarna Lisa och Isabella är packade och klara. De blev ganska fina tycker jag. Hoppas att de kommer fram hela.
Samtidigt brändes mina provstjärnor med farmors gamla pigment och precis som någon sa så brändes en del av pigmenten bort (kunde ju kanske googlat innan). Men lavendel höll färgen! 
Och vet ni - igår drejade jag 27 skålar i olika storlekar, använde 30 kg lera! - det är mitt rekord och det kändes som om min drejning liksom föll på plats, nåt släppte. Förstår ni? Jag kunde helt plötsligt med kontroll och utan större muskelansträngning dreja en skål på 3 kg, det låter kanske som skryt men jösses vad jag har jobbat för att komma dit. I många år faktiskt. Eufori! 

Nu ska jag pressa på mig ridbyxorna och ta mig till stallet. Ha en fin helg!11 kommentarer:

 1. Superfina blev dom!! 30 kg lera, låter som ett ordentligt dagsarbete! Du är fantastiskt duktig!

  SvaraRadera
 2. Verkligen läckra.
  30 kg får respekt minsann. Själv hade jag legat med ömmande armar och kropp en hel vecka.
  Ha en bra dag i stallet :-)

  SvaraRadera
 3. Åhh! Väldigt vackra! Duktiga du! Håller också tummarna att dom kommer hel framme. Skön helg till er också! :)

  SvaraRadera
 4. Skön känsla! Fira för fasen!

  SvaraRadera
 5. Åh, så vackra dom blev!!! Snälla, Fina, Goa Du, sitta där och dreja till oss, det är ett stort privilegium och jag känner mig så tacksam, stolt och lycklig:) Tänk vad fint det blir med vaniljyoghurt och banan till det turkosa, ibland kanske jag kommer att lyxa till det med lite röda eller blåa bär...ännu finare;))

  En Fin Dag och Helg till Dig också!!
  kram Lisa

  SvaraRadera
 6. Åh så härligt!!! Det är nog fler än jag som ser fram emot vårens kollektion?!? (säger man det om keramik?) och dina kanelbullar <3 Hihi! Och nya kapellet! Och nya kaffemaskinen :) Ja, massor helt enkelt. Ha en fantastiskt trevlig helg kära Frida :)

  SvaraRadera
 7. Sååå läckert!! Kanonfint arbete du har gjort! Ha en riktigt go helg!

  SvaraRadera
 8. Vilka fina och vilken härlig färg!
  Kan känna igen känslan när man har flyt. Ha en skön helg!
  Marie-Louise

  SvaraRadera
 9. Oj jag är impad av din drejning..är själv nybörjare har pysslat med keramik och skulptur länge sedan jag var femton jag är femtio idag..men det där med att dreja har jag provat lite då och då men aldrig tyckt var ngt.. så gick min man och köpte mig en drejskiva, måste man ju ha i en lerigverkstad tyckte han..så igår drejade jag femton små koppar--skålar ..nu ska jag lära mig detta,,och så kommer jag in här och läser om dina 27 och 30 kg lera,,jag gjorde av med 8 kg. Fniss men det är nog på det sättet jag måste lära mig det. Porslinspigmenten du hade var fräckt, jag går och funderar på om man kan blanda färgpigment i en vit sinterengobe jag har ( har med porslinsmålat en gång i tiden,,) ska med prova . Tack för all härlig inspiration blir så glad då jag läser din blogg. En fröjd för öga, fantasi och hjärta
  Ha en go helg kram Monica

  SvaraRadera
 10. Roligt att experimentera även om det inte alltid blir som man tror.

  SvaraRadera

01 09 10