onsdag 1 februari 2012

Sthlm

Igår var jag i Stockholm över dagen. När jag kom ut från stationen lös solen sådär vårligt på mitt bakhuvud. Att gå genom en stad på morgonen är bara för härligt när man inte är stressad. Det luktar wienerbröd, kaffe, cigarett och parfym på samma gång och det är en faslig fart på alla. 




Jag handlade en Dymo-textare på Granit, dök in på Loellas salong och tittade när hon klippte en minst sagt spektakulär frisyr på en dam, tog med henne på lunch (inte damen) och brassade sedan till Expressen. Hoppade på 62:an. Busschaffören var mycket trevlig för det råkade vara min kusin Dogge! Jag frågade om han brukade köra fel ibland.(det hade hänt - sorry, trodde jag körde 54:an hade han sagt då och vänt). Sen visade han vart jag skulle gå av och det var ju bra för man vill ju inte komma försent. På redaktionen kokar det. Ett helt hav av huvuden guppar där inne. Vi planerade mitt jobb med Handarbete och Pyssel-magasinet för hela året. Jag är mycket mallig över att få vara en del av den.
Innan tåget gick hem igen hann jag med en Vetekatten-fika och inhandling av tyg. Inspirerad av det här: 



Så fin struktur med stygn över hela tyget. Vet någon hur det är gjort, antar att man syr dessa stygn för hand? 

8 kommentarer:

  1. Å så roligt - malla på du! Heja heja dig :)
    Kram Malin live a lot

    SvaraRadera
  2. Vilken lovely day!!
    Visst är dom vackra dom tygerna...både som kuddar och täcken. har också funderat på "hur har dom gjort"? förmodligen handsytt till mycket billig peng!?? Men vad tusan, det ska man väl kunna fixa själv...i ETT ex i alla fall;)

    Hoppas solen lyser hos Dig, det gör den här...och avslöjar ALLT!
    Ha det gott!
    //lisamaja

    SvaraRadera
  3. Det är så roligt att läsa om dina äventyr... Vilka projekt du har.

    SvaraRadera
  4. Låter som du hade en alldeles utmärkt dag i huvudstaden! :-)

    SvaraRadera
  5. Vad härligt det låter-alldeles för längesen jag gjorde en storstad,det får nog stå först på listan när jag blir rik nästa gång ;-) För man vill ju shoppa! Kramkram/Johannan

    SvaraRadera
  6. Rackarn's. Jag som gått runt på fm o varit så Stockholmssugen.... Nu blev det inte bättre precis!! Tack ska du ha :)

    SvaraRadera
  7. Jag vet hur man gör, jag håller på med en kudde i samma teknik nu. Det är precis så enkelt som det ser ut, man bara syr vanliga "upp- och nerstygn" med broderigarn, tex mouliné. Kan vara fiffigt att ha dubbelt tyg för lite extra stadga. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah - tusen tack för den infon - som jag misstänkte får man vackert sy för hand.. Men fint blir det!

      Radera

01 09 10