Både jag och Sebe är galna i stark mat. Häromdan köpte jag lite färsk chilli. Finhackade den och blandade med olivolja, salt och vitlök. Men vadfalls! Chillin smakade som paprika - inte starkt alls! Varför är det så ojämn styrka på dessa små godingar? Ibland är de hothot och ibland babysmak på samma typ av chilli. Köpte några piri piri-sar idag för att tillgodose stark-behovet. Eftersom de var till belåtenhet fick jag idén att så ett gäng frön från dessa. Tror ni att jag kan skörda egna piri piri i sommar då?
Det tror jag nog! Jag har lyckats med det åtminstone och jag har inte direkt begåvats med de grönaste av fingrar. :)
SvaraRaderaJaadå det tror jag.
SvaraRaderaTyvärr kanske de också är lite ojämna i smaken och styrka då du inte har en aning om de är sortäkta.
Då kan man med andra ord inte vara riktigt säker på vad man får.
Det blir, eller kan bli, lite hipp som happ. Men chili blir det garanterat...
Lycka till och ha en fin söndag.
Det har jag aldrig testat men det kan man säkert.
SvaraRaderaHåller med om ojämnheten i styrka... men det är bara jag här hemma som gillar stark mat, så jag har min egen lilla chiliflakesburk som funkar till det mesta.
Ha en fin söndag!
kram lisamaja
Det tror jag säkert!
SvaraRaderaHa en trevlig Söndag!
Kram Sofi
Det tror jag absolut att du kommer kunna göra :)
SvaraRaderaHar själv sått 6 olika sorter av paprika och chili, så hoppas på att få napp på någon riktig goding :)
Hej Frida,
SvaraRaderaÄr sedan ett bra tag tillbaka ett stort fan av din blogg, tycker den är underbar!
Du har en award att hämta hos mig! :)
Kram Jennica