måndag 23 januari 2017

Keramik en massaFull fart i verkstan nu. Drejade en drös med soppskålar tex. De fick handtag med hål i så att de så fiffigt går att hänga upp.


Kunde inte bestämma mig för vilken typ av handtag jag skulle göra. Så det blev 14 olika.  De här är drejade i svart lergodslera.
Efter skröjbränningen doppade jag dom i olika pastellglasyrer. Lämnade nederdelen rå.
Och så kom de ut så här efter glasyrbränningen:


De blev verkligen vårliga och härliga i pastell tycker jag! 
Men glasyren var lite för tjock. Den svarta leran gör min glasyr lite matt och lätt porig så jag ska dreja såna här i röd lera istället som går att bränna högre, fast svart lera är väldigt snyggt! 
Testade att hänga upp några i kökstaket där vi har ett armeringsgaller - och uja, det funkade ju fint!
Drejade även tallrikar. Var så länge sedan sist och det är verkligen inte min starkaste sida.. eftersom jag tydligen har ett visst beskickningsmotstånd. Men jorå jag fick till några ganska bra med fotring och allt.

De kom ut så här till slut:

Vad som är bra med drejade tallrikar kontra kavlade är att de inte skevar så värst. Och det kan ju vara bra om köttbullarna inte ska rulla av tallriken. 
Testar en ny turkos/grön glasyr också. Den blev så himla tjusig på svart lera tycker jag:Ja så såg förra veckans lerjobb ut. Den här veckan har jag ett kul jobb som matstylist men lite tid i verkstan ska jag nog också hinna med. So long!

Ostajlad verkstad. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

01 09 10