tisdag 5 februari 2019

Stengods


Jag har ju kört med lergods och låga temperaturer nästan jämt - men så fick jag för mig att köpa 5 olika stengodsleror från Lermakeriet till mig själv i julklapp, kul med nåt nytt tänkte jag! Och OM det var sen, nu har jag 3 nya lerfavoriter:

En sandfärgad.En med järnprickar.Och en Salt och Peppar.
Har visst fått dille på att dreja skålar med fat och dekorera kanten med stämplar jag gjort i lera. Ja som ni ser!Färgprover. Före och efter bränning.
Jag har utgått från en transparent och en vit stengodsglasyr och blandat i oxider och färgkroppar hej vilt. Efter mina tester strök jag en antracitgrå lera och en vit lavalera som inte var lika fina som de andra, man måste ju begränsa sig!
Jag har också testat att dreja några olika koppar med fat. Den här gröna glasyren blev så otroligt blank!
Tema: frukost. 

Nu har jag alltså testat både nya former, leror och glasyrer och känner mig redo för att sätta igång med den stora vår-drejningen till butiken (som öppnar 4 maj). 
Till och med verkstan är städad:
Det är bara å sätta fart, hej svejs!8 kommentarer:

 1. Jättefina arbeten! Som gammal keramiker så dreglar jag... känner doften från lera och glasyrer och hettan från ugnen som aldrig vill svalna tillräckligt fort. Suck! Suget efter lera på fingrarna är stort.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men har du verkligen slutat med lera, det låter grymt! Det är ju sannerligen en fröjd att lera ner sig emellanåt.. hoppas även du får göra det snart igen!

   Radera
  2. Har artros i händer och armar så jag har valt bort just keramiken. Man kan inte behålla allt här i livet... men jag är glad över min aktiva tid och minns alla roliga stunder som kursledare genom åren. Njut av din tid!

   Radera
  3. Nämen fy vad tråkigt, men härligt att ditt minne är ljust! Kram på dig!

   Radera
 2. Så fantastiskt fin verkstad. Härliga glasyrer. Fint med Färg.
  Hälsning Helene

  SvaraRadera
 3. Så roligt att du delar med dig. jag har lyckats få tag på din bok som är så inspirerande . Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra! Lycka till med keramiken!

   Radera

01 09 10