torsdag 29 mars 2012

Betong del 1.

Jag ska göra ett tidningsjobb med betong så i måndags dammande jag av mina gamla gjutkunskaper och blandade betong. Fat, pralinplast och allt som kom i min väg fick ett lager på sig. Maria, betongmästaren, var med såklart. Jag var som vanligt lite slarvig och ska nästa gång knacka och skaka bort bubblorna lite bättre, och snygga till kanterna.. Men betong är ju bara för kul alltså. Slafs slafs och lite skak så är det klart. Inga bränningar och dopp i glasyr. 


En del ställde jag på mitt utebord, med lite regn på ser de så fina ut även om de är väldigt ruffa.
Brukar ni gjuta betong? Använder ni finbetong eller cement? 

14 kommentarer:

 1. Jag brukar använda finbetong oftast. Det är så kul att hålla på och gjuta. Det är väldigt förlåtande det blir oftast snyggt även om mman slarvar lite ;)Dina saker blev jätte fina! Är det brickor du använt?
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Det ser ju jätte fint ut! Jag funderar oxå på att köra lite betong, har bara gjort det en gång förut. Hur gjorde du faten?

  /Christine

  SvaraRadera
 3. Vet du om Maria har kurser i att gjuta betong?? Skulle vilja lära mig!
  Ser jättefint ut!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Jag har gjutit massor under åren, tom haft kurser. nu finns det tydligen ett nytt (litet dyrare) material som heter flytande armerat spackel som skall ge en superbra yta. Har inte provat ännu själv, dock.

  SvaraRadera
 5. Hej Frida,

  Åh så kul att du lämnade en hälsning hos mig så att jag fann din blogg också - Göta Petter så vacker keramik du gör!!! Dessutom presenterat i fantastiskt vackra foton och med en härlig ton i hela bloggen!

  Du undrade över mina trästämplar. De större (som ligger på det mörka träfatet på bilderna) köpte jag när vi bodde i Turkiet, och de mindre (som ligger i skålarna) köpte jag i en liten indisk butik i Camden Market i London. Jag vet inte riktigt var i Sverige man skulle kunna hitta dem, men jag kan tänka mig att någon "etno"-inspirerad butik med indiska varor skulle kunna ha liknande, i Stockholm kanske. Jag bor inte i London, och åker väldigt sällan in dit, då tågpriserna här i UK är hutlösa, men jag kan försöka hålla utkik efter liknande stämplar och kontakta dig om jag hittar några. De skulle "sitta som en smäck" på din vackra keramik!

  Varma hälsningar,
  Helena

  SvaraRadera
 6. Vet du, jag gick in och provläste din bok på Adlibris, och blev så otroligt inspirerad att jag beställde den direkt! Se där vad en liten stämpelförfrågan kan leda till! Nu hoppas jag boken hinner komma fram till mina föräldrar under tiden vi är där på påsklov...

  Hälsningar,
  Helena

  SvaraRadera
 7. Wow, vilka snygga betonggrejer du har gjutit! Jag har inte gjutit på många år, tog bara det vi hade hemma så jag har ingen aning vad vi använde, men oj, vad det kliar i fingrarna att gjuta! jag har redan ett pyttelitet projekt och ett jättestort som jag har tänkt gjuta bara jag får tid till det, men nu blir jag ju jätteinspirerad av dina fat och dina fina mönster. Måste genast skaffa mer cement och sand, och gå igång!

  SvaraRadera
 8. Blev så nyfiken av Helenas kommentar, så jag måste kolla bloggen (fin blogg! den skall läsas!) - jag har köpt indiska trästämplar på en indisk marknad i Köpenhamn. Dom finns också att köpa på nätet, t ex på Etsy http://www.etsy.com/shop/charancreations?ref=seller_info eller här http://www.etsy.com/shop/TATAindianwoodstamps?ref=seller_info

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Ninette vilka bra tips! Hjälp jag kommer att handla massor..

   Radera
 9. Hej, betong är riktigt kul! Jag gick en kurs för ett par år sedan för att komma igång. Sedan dess har jag gjutit bl.a. en "dörrmatta", skulle vara sugen på att gjuta en bänk någon gång...
  Kika in på bloggen om du vill se "dörrmattan". Inlägget är från maj 2010.
  Och tack än en gång för inspirationen du sprider via bloggen och i din bok. Nu har vi, jag och min syster, första bränningen på gång. Det ska bli så spännande att se om det blir till något.
  Ha det bra! /Ann-Sofie

  SvaraRadera
 10. Så snyggt!
  Jag gjöt lite i sommras, använde då finbetong. Ska gjuta mer i vår så här får jag massa tips och idéer! Kul!
  Kram Sofi

  SvaraRadera
 11. Visst är betongen ett fantastikt material. Nästan lika kul som keramik men man får saker klara på nolltid. Har kurser i båda och snart är det betongen som gäller för hela slanten.
  Jättefina alster du gör!

  SvaraRadera

01 09 10