måndag 7 januari 2013

Nytt år

och nya tag. Nu är jag tillbaka med ny energi. Idag är det sista lediga dagen med barnen. I morgon jobb alltså. Roligt! Jag ska också återuppta mitt lite mer frekventa bloggande. Så här ser planen ut:

Måndag - renoveringsföljetongen
Tisdag - 
Onsdag - vad händer i verkstan?
Torsdag - fabrikens torsdagstema
Fredag - fredagsmat/recept/smask
Lördag - 
Söndag - söndagsbilden

Ja nåt sånt. Eller vad tycker ni? Kom gärna med förslag.
Men idag är det ju måndag så nu ska jag berätta vad vi sysslat med i kapellet och i pastorsbostaden under julledigheten.

Vi började med att beställa en luftvärmepump till kapellet. Mycket bra sak. Inte så snygg men Sebe ska bygga en holk till den. Gillar grunden.
Eftersom vi köpte stället precis som det var har vi rensat, rensat och sorterat miljoner med grejer. Allt har sparats genom åren tydligen. En del skatter men mest skräp. Pinnstolar och hemliga lådor sparas såklart.
Vilken färg i salen? Ujuj vad vi har kliat våra huven. Vi vill inte ha vitt. Här ska hänga färgstark konst så grått är ju bra. Men vilken grå. Nu har vi provmålat lite grå kulör åt det bruna hållet. 
Alltså det går inte att se hur färgen ser ut. Nu är väggarna konstigt gula med blågrå foder. Gult är fult i det här fallet. Här ser man också var altartavlan har suttit.
Mycket att måla.. 2 gamla kyrkbänkar finns kvar tack och lov. Uppe på läktaren har det suttit skivor för springorna, dom tog vi bort direkt. Där uppe ligger det så fint plankgolv. En planka är superbred. Det är lyx att få äga en sån planka ett tag tycker jag.


I köket har jag börjat rensa ur skåp och lådor. Här ska vi bara snygga till lite inför sommarsäsongen, tids nog blir det ett rejält kök här. Fint rutigt linoleumgolv men det finns varken avlopp eller vatten. Men en vedspis. Fast ingen skorsten längre. Dålig kombo kan man tycka.
Från köksfönstret kan man se Sebe den modige på pastorsbostadens rätt risiga tak. Han lägger på presenning så att det ska sluta regna in. Nu kan vi snart riva innertaket och se hur takstolarna ser ut. Vi hoppas såklart att de är i fantastiskt skick (troligt) och att vi inte får några läskiga svampar i huvet.


Utanför växer också en sorts tall-bonsai. Det är kul. 
10 kommentarer:

 1. Vad spännande att få följa med på er renoveringsresa! Mycket jobb blir det förstås, men oj vad superfint det kommer att bli (huset har enorm potential, det är ju fint redan nu liksom). Lycka till med arbetet!!
  Kram
  Sandra

  SvaraRadera
 2. Men Frida!!!! Satan i gatan så fint det är!!! Gode Gud man blir helt knäsvag. Ni kommer göra stället Gudomligt och det passar ju;)) Synd att du inte hängde på till France:( men det kommer fler tillfällen;)) Gott nytt år på er och stor lycka med allt, kram Eva

  SvaraRadera
 3. Ojojoj...så fantastiskt fint! Va duktiga ni är! Ni är ju helt otroliga! Hur hinner ni allt?! Ser fram emot mer bilder framöver! :) Kram

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt ställe ni har fått tag på! Jag har tydligen missat tidigare inlägg om det här. Var ligger det? Konst på väggarna... ska ni använda till någpn utställningslokal eller har ni tänkt att flytta dit så småningom? Jag blev jättenyfiken. :)

  God fortsättning,

  Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna! Längst upp till höger finns en klickbar bild där det står renoveringsföljetong - där kan man läsa allt! Vi ska inte bo där utan ha kafé, musik, konst och keramik där. Hej hej!

   Radera
 5. Ahhhh, jag får andnöd av lycka! Vilket place!
  Vad mycket kul ni ska ha (och vad förbannade och trötta ni ska vara emellanåt ;) men det är det värt!).
  Vilken dröm! Jättekul att få följa med i renoveringen och se alla små roliga saker och stora val, så som färger och annat skoj! Heja er!

  SvaraRadera
 6. Vilket ställe ni fått tag på! Mycket jobb har ni förstås framför er men jag tror det kommer bli storartat. Det ska bli så kul att få följa er renovering..bland det bästa jag vet :) Lycka till med renoveringen !:) Ha en fin dag! Kram Marina

  SvaraRadera
 7. Alltså va häftigt!!! Ska bli så kul att följa er i detta projekt. Ha en bra dag. Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Ett så spännande projekt ni har framför er!!! Det blir attans kul att följa, åhhhh... Vackra golvbrädor!!!
  Lycka till med allt och god fortsättning på det nya året!

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 9. Blir alldeles varm i hjärtat av ert fina hem! Vilken dröm ni har hittat. Kram från Sandra

  SvaraRadera

01 09 10