tisdag 7 maj 2013

Renoveringen fortsätter

i kapellet. Salen är faktiskt klar (om man bortser från lite småfix bara) och nu är det lägenheten bakom salen som ska få sig en uppfräschning. Köket är supersunkigt. Ser väldigt fint ut på bild ser jag men verkligheten är en annan. I höst ska allt rivas ur här och köksskåpen får flytta till pastorsbostaden istället. Ett snitsigt pyttelitet restaurangkök ska installeras och vi hade nog tänkt stå ut med sunkköket tills dess. Men nä. Igår när jag hade Sofia här på prao satte vi igång med att skrapa och spackla. Lite vit färg på vägarna så kommer det nog kännas bättre. Allt annat får vara. Linoliummattan är ju bara så snygg - men hur får man den ren?
Tar man den lilla trappan upp i det fantastiska trapphuset med fastspikade fönster och naturlig ventilation kommer man till ett litet sovrum - där målade vi med chockturkost och svävade mellan skräck och förtjusning över färgen.. Det rummet ska bli våra barns med mysiga soffor och massor av spel så att de kan hänga där med sina kompisar när vi jobbar. 
Sen finns det ett rum till bredvid köket och där ska det bli toaletter och diskrum i framtiden men just nu är det förråd.
Ja så här såg det ut igår:

7 kommentarer:

 1. Jag tycker köket är jättecharmigt! Lite färg på väggen och sen är det ju superfint! Så fint längst upp där i trappen oxå med de vita träväggarna och läckert med det turkosa rummet!:)

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart golv. Är det linolium? Trodde det var klinker och blev då helt bedrövad när jag läste att det skulle ut. Hoppas ni hittar nått sätt att få den ren för den är så unik.

  Kul att följa er renoveringsresa!

  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera
 3. OMG! Ser ju underbart ut i mina antikvarieögon! Vilken pärla till byggnad ni har fått tag i alltså! Ska kolla på jobbet imorgon rörande mattan, vet att vi har en bra pärm med en massa olika info om material! Återkommer!

  SvaraRadera
 4. Alltså det där kapellet...det är ju bara hur fint som helst! Och attans vad ni jobbar på!!! Hoppas ni får rent linoleumgolvet, blårutigt golv slänger man ju inte ut hur som helst :)
  Kram Monica

  SvaraRadera
 5. WoW! Totalt drømmenkøkken in making!

  SvaraRadera
 6. Helt underbart golv!!! Kan ju bli hur fint som helst ��

  SvaraRadera

01 09 10