onsdag 9 januari 2013

Vad händer i verkstan?

Jag kom ju på den briljanta idén att varje onsdag visa senaste nytt i verkstan. Idag ångrar jag mig lite. Det stora kaoset är vad som händer kan jag meddela. Eftersom jag aldrig mer ska ha butik och sommarkafé här (flyttar upp till kapellet) så sker omorganisering och rensning. Nu blir det verkstad all over. Mer plats för mig och alla kursare alltså. 

Jo nog är jag en vän av ordning allt. Därför rensar jag lådor, slipar bord och glaserar keramik samtidigt. Hittar massa gamla grejjer också. Kola, en pepparkaksform jag glömt bort och en photoshoppad bild på hur vi ville att verkstan skulle se ut - det blev riktigt likt! Jag har flyttat på min knopphängare och spikat upp snyggaste FAB-bokstäverna i betong (en present från en kursdeltagare - tack för det!)
Ett nytt fikabord har jag släpat in också - det har vi hittat i en av bodarna vid kapellet. Bra färg! Svårt förtjust i den svarta leran med turkosgrön glasyr, matchar bordet perfekt.
Ok. Idag ska det här bli färdigt så att jag kan sätta igång med drejandet. God onsdag!
7 kommentarer:

 1. Skönt att höra att du också har ordning samtidigt som du har oordning! Tänker du ha någon "keramikkurs" i sommar?? Jag gillar också din svarta lera med turkos ovanpå! Snyggt

  SvaraRadera
 2. Följer med spänning renoveringen! Hoppas att kunna komma till kapellet i sommar då kanske? ;)

  Kram Ida

  SvaraRadera
 3. Härligt det ser ut i verkstan! Gillar alla olika pasteller. Man blir så glad av färgerna :) Ha de gott! Marina

  SvaraRadera
 4. Vilken dröm att jobba i den där underbart vackra verkstaden. Och du gör så fina saker!

  SvaraRadera
 5. Härligt med mera space! Jag ser verkligen fram emot att komma rännades å dricka kaffe på det nya stället i sommar! Det låter supermysigt! Vad har ni för planer på konst? målar ni själva? kram!

  SvaraRadera
 6. Hej! Vill bara tacka för en underbar bok. Har länge drömt om att göra keramik, men det har aldrig blivit av. Har kort tålamod och många idéer så drejning och sånt tror jag inte skulle passa mig. När jag köpte din bok kände jag att det var ju precis det här jag ville testa!Sedan gick det undan. Jag fick kontakt med en keramiker, som mitt i allt berättade att hon skulle ordna öppen ateljé. I måndags fixade jag till mina första skålar. Det lär bli fler. Tack Frida för inspirationen! Och tack för din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Och tack för det! (jag har kommenterat på din blogg också) Jag blir så glad och stolt av sånt här - lycka till med leran, världens snällaste material. Du har verkligen en inspirerande blogg också - hur gick det med vinet? Kram från Frida

   Radera

01 09 10