fredag 3 februari 2017

Kakfat




Jag drejar foten och kavlar faten, när de är lädertorra fäster jag samman med slickers. Låter torka samman under plast, mycket viktigt annars skevar de lätt. Sen skröj- och glasyrbränning. Då dom såklart också kan skeva till sig. Man kan väl säga att på så här lite större fat är utgången inte ovanligt 50/50 bra och direkt dåliga fat. Hatar det. 



Men en del blir iallafall fina nog att kasta fram några kakor på. Eller tårta för den delen. 
På bilden: seg nötruta. Det är en riktig snabb favoritkaka som funkar fint som fredagsgodis. Här kommer mitt bästa recept som blir en stor långpanna full!

500g smält smör
6 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl kakao

Blanda samman, tjopp tjopp, häll i bakpappersklädd långpanna och toppa med hackade valnötter, hasselnötter, mandlar eller vad du har hemma. Grädda på 200° i ca 15-20 min.

Och nu det svåraste: låt svalna. Såna här kakor är absolut godast kalla för då blir de sådär göttigt sega. 

God fredag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

01 09 10