torsdag 31 januari 2013

Januari

Mooooodboard är temat på Fabriken denna sista januaridag. Nu stryker vi rent klimatmässigt ett par månader va? Alla längtar ju till våren så kom igen. Någonting som alltid börjar puttra hos mig i januari är odlingslusten. Börjar surfa fröer och fundera över när man bäst flyttar rabarbern och sånt. I år tänkte jag prova att fröså pelargoner, det har jag aldrig gjort. Igår fuskade jag lite och köpte ett par Mårbacka pelargoner (tant Hanna) och en dr Westerlund planta (den luktar så gott, fattigmansparfym har jag hört att den kallas). Dessa tänker jag ta sticklingar av så att jag till sommaren har massor med pelargoner. Alla ska jag sedan övervintra och ha resten av mitt liv (just det) tills de blir så där träiga i stammen, det tycker jag är fint! 
Tulpaner tulpaner i varje hem. Plockade en syrenkvist igår och satte i glasflaskan från Klorofyll. Förra våren lyckades jag få en kvist att blomma! Man kan tro att jag odlat treklöver i cirtonträdets hink men det är visst bara ogräs. 

Idag är det sista chansen vara med i keramikutlottningen! Klicka på bilden längst upp till höger om ni vill vara med - i morgon dras två vinnare!


10 kommentarer:

 1. Fina tankar om dina pelargoner, påminner en om mormors som var högre än en själv när man var liten.

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte att oh så fint med treklöver så där! Det vill jag också ha! Så fult när det bara gapar svart jord.

  Ja, vår kom. Snälla kom lite lite tidigare i år - det vore härligt! :)

  SvaraRadera
 3. Tjusigt! Längtar också efter att få odla.

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder! Visst finns det hopp om vår.

  SvaraRadera
 5. Så vackert! När jag blir stor och får ett hus med fönster ska jag också ha massa pelargoner.

  SvaraRadera
 6. Vilken fin moodboard du gjort! Tycker verkligen du lyckats fånga härliga januari på ett kreativt sätt!

  Ha en skön avlsutning på veckan!

  SvaraRadera
 7. Ja åååååå vad jag med längtar, men tyvärr får jag inte ha några pelargonier för min man eftersom han tycker de luktar så starkt:-(men jag brukar handla några som får hamna ute. Men tyvärr blir det komposten för dem till hösten. Men ska försöka driva upp lite annat smått och gott

  Härliga bilder!!
  /Sabina

  SvaraRadera
 8. Så härligt det ser ut, fina bilder! Underbart med tulpaner i varje hörn. Man behöver påminna sig om att våren kommer=)

  SvaraRadera
 9. Jag frösådde pelargoner i fjol och de blev superfina. Ska bli roligt att se hur de blir i år.

  SvaraRadera
 10. MIna pellisar står på vinden och väntar pa att bli ansade och nedtagna i den varmare tvättstugan snart. Några är från två år tillbaka men de flesta är nya sedan förra året. Pellisar är det enda jag kommer överens med i blomvärlden... Min man kallar mig "the plant killer" eftersom jag tar livet av allt annat än just pellisar. Jag älskar mina pellisar och hoppas verkligen att de flesta har klarat sig i vinterslummern... Ett par mårbackas ligger gömda där... Dina är jättefina.

  SvaraRadera

01 09 10