måndag 20 augusti 2012

Soul to remember


Jo det vill jag lova. 
I lördags hade vi ju som bekant en liten minifestival utanför min verkstad. Vi riggade upp en scen, fixade bänkar, byggde en bar, hängde upp ljusslingor och en massa annat. Jösses.


Klockan sex började festivalfolket dyka upp, med paraplyn i högsta hugg. Ett helt gäng kom med gratisbuss från Örebro.
Picknickpåsar fyllda med smarrigt bröd, morotshummus, rödbetstzatziki, tomater och oliver delades ut, fixat av Uffe och David på Kalasons catering. 
Ungefär 130 personer kom! I baren kunde de köpa öl och vin av Lerbäcks teater, där bla Jenny stod med magen i vädret - med beräknad nedkomst på söndagen! Galna människa. Hon lyfte ölbackar som ingenting. 
Överallt satt människor och picknickade. Duggregnet upphörde och resten av kvällen hade vi uppehåll och varmt!George Shaid i liten sättning öppnade kvällen, sjöng helt otroligt bra! bla låtar av John Mayer. 
Efter det tog Jakob Huddén plats på scen och bjöd på grymma låtar från hans senaste skiva. Lasse Fabel var kvällens konferencier och beatpoet. Älskar Lasse! Reine rattade ljud så som bara han kan.Sist spelade Sebastians 9-mannaband 29 souls med blås och gästartisten Hoffstone. Helt galet bra! Det var nästan tropisk värme, riktigt fuktigt och varmt - och sista låten kastade de flesta av sig extratröjan och dansade! 
Klockan tolv var festivalen slut men en del dansade vidare i vårt kök ända till klockan 6.Nu är nästan allt nedmonterat och städat. Summering upphittat:

1 sko
2 paraplyn
1 jacka
1 ryttarlicens

Såå festival att glida hem med en sko,utan jacka och förlorad ryttarlicens. Haha!

Jag var så glad och tacksam för att så många kom. För att så många uttryckte sin uppskattning och glädje för att vi dragit igång det här jippot. För att det slutade regna. För all hjälp - alltiallon JennyJ, Lerbäcks teater, Kalasons, Varuhuset Rönneshytta, Åmmebergs buss, Sara och Pinnen, Brobergarna på sjöliden, alla musiker, all personal, Ja det var väldigt många kockar på den här soppan. Därför blev den så himla bra. Så bra att jag kommer kunna värma mig med Soul to remember-upplevelsen ända till nästa år. För då kör vi igen - kommer ni?

(och vet ni - efter att Jenny jobbat klart i baren åkte hon till BB och födde en liten Hilda!!)

8 kommentarer:

 1. Vilken härlig kväll ni verkar ha haft. Det händer minsann grejer i Rönne :)

  Hoppas att du har en härlig måndag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Meeeen vilken kväll to remember;))) Säkert magisk. Nästa år skall vi se till att inte ha någon hattfest samma datum!!!! Vi som tom har polare ett stenkast bort. Deklarera datum snabbt;) Har pratat m Lina o vi får till ett meeting, perfekt;))
  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Låter som en hejdlöst rolig kanonkväll! Att det resulterade i en bebisfödsel lät ju toppen! = ))
  Kul att det blev så lyckat med tanke på allt trix och fix som ligger bakom ett sånt här arrangemang!

  /Åsa

  SvaraRadera
 4. Oj, vad man önskar att man varit där! Och vilken grej du/ni dragit igång! beundransvärt!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Ojojoj, vad det lät som en toppenkväll, med barnafödande efteråt också, häftigt.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 6. Oh vad kul ni verkar ha haft och så mysigt det ser ut!
  Tur med vädret också kan man ju verkligen säga!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 7. Ja, jag säger samma. Låter helt fantastiskt!! Och tänk vilken lycklig baby det kom som fått förbereda sin färd ut till tonerna av soul... :)

  SvaraRadera
 8. Hörde på byn att vi verkligen missat något ( vi var borta på annat) men får ta igen det nästa år. Ni är för coola, vilket jippo!!! // Kram Lisa Eklind

  SvaraRadera

01 09 10