måndag 14 januari 2013

Kyligt

både ute och inne. Trots luftvärmepumpen på högsta fräs är det riktigt kallt inne i kapellsalen. I lördags åt vi middag där för första gången. Med jackorna på men ändå. Verkligen mysigt. Vi har rensat ut det mesta nu och så har vi köpt en finfin konditoridisk. Direkt började jag fundera på vilka kakor och tårtor som ska finnas på menyn i sommar. Har ni några förslag?




11 kommentarer:

  1. Jag som är Gluten o Laktosintolerant skulle ju helst se att det fanns Glutenfritt o Laktosfritt alternativt. Finns tyvärr alldeles för lite av i dag på våra konditorier.
    Iréne

    SvaraRadera
  2. Råkade bara hitta hit idag och vad glad jag är för det! :) Vilken otroligt fin blogg du har med mycket fina bilder. Kikar in igen snart! :)

    På tal om vad du ska ha för kakor på menyn föreslår jag hallongrottor. Det är bland det godaste fikat jag vet! :)

    Mvh Carolina

    SvaraRadera
  3. Meeeeeen Frida, ni har väl skapat vääärldens finaste kapell!!! Luktar succé lång väg! Folk fikar ALLT så det är bara att baka på. Bara det är hembakt är det liksom topp. Tar bara lite tid att baka.... Finfin konditoridisk. Skulle väl vi behöva.... ingen plats... pucko med kafé o ingen disk va... Gissa hur bra sv/v är för oss 50+, hehehe;))

    SvaraRadera
  4. Morotskaka -saftig med lime i glasyren och kokos uppepå! Mmm. En personlig favorit!

    Eftersom jag ingår i en familj med måånga allergier (vi har blivit av med några längs vägen -tack och lov!)
    förespråkar jag mjölkfria, äggfria och nötfria alternativ!
    För att baka kanelbullar som är mjölkfria, äggfria och nötfria byter man ut smöret mot mjölkfritt (inte laktosfritt då) margarin, mjölken mot havredryck och penslar gör man med sirap som man "späder" med liite havredryck... Dessa bullar är godare än klassiska kanelbullar tycker jag.

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  5. Kanelbullar! Vill minnas att jag smakade dina i somras och de var supergoda. Vilket helt fantastiskt ställe ni har hittat måste jag säga ännu en gång! Värt att äta middag med jackan på! Kram på dig! Moa

    SvaraRadera
  6. Bara chokladbollar. I alla färger och modeller..!

    SvaraRadera
  7. Nej, vad kul och så fint! Tror inte man ska krångla till det, kör på det enkla och goda som kanske vanliga kakor och bullar. Går ju alltid hem!

    SvaraRadera
  8. Små bakelser av något enkelt smidigt slag. Ksk rulltårtebakelser med grädde och bär? :) Somrigt, läckert och lite nostalgitripp :)

    SvaraRadera
  9. MEN så fint det blir! Hurra! Rulltårta är en sommarfavorit! Och små minipajer kanske! kram!

    SvaraRadera
  10. Åh vad härligt! Key lime pie i portionsformar är mitt bästa tips. Se recept på min blogg:) De brukar alltid göra succé!

    http://volang.elleinterior.se/key-lime-pie/

    SvaraRadera

01 09 10