måndag 6 januari 2014

Verkstan


Har fått sig en makeover. Nu när jag inte har kurser längre vill jag kunna använda den även till pappers/pyssel/skrivjobben och inte bara lera. Nästan 40 kvm med en skiljevägg som separerar stöket. Men nu är det så fint så fint - bäst att fota snabbt för det är ett övergående tillstånd vill jag lova.


En bänkskiva på bockar och i bakkant en lång tavellist där man kan lägga pennor typ. Mina rosa grislampor har fått ny plats också!


Kaffehörnan är pimpad. Rosa plyschsoffa (med tass-spår..) och ett bord jag hittade i kapellet.
Tekannan är klar! På skiljeväggen hänger blandade godsaker. Min första blom-oljemålning och Johannas Britta med trollerihatt (fin julklapp), ett par målningar av Maria Klasson, tallrikar, halsband och lite till.Skåpet jag fått av svärmor har flyttats så många gånger att det blivit helt skavt - ska fixa ordning på det någon dag. Lera travas lite här och var.
I lådorna har jag sorterat en massa bra-och-ha-grejjer till tidningsjobben.


På andra sidan väggen får man gegga. Jag är så glad för att jag äntligen har vatten! Oerhörd lyx och hyfsat nödvändig detalj i en keramikverkstad..Här står ugnen. Jag har gjuten platta så det är ju bra. På väggen skriver jag upp mina brännkurvor. Satte upp en sån där 80-tals spegelvägg vid drejskivan - skulle inte klara mig utan! Kommer att sätta speglar på hela skiljeväggen så fort jag blockat hem lite fler.


Ja så ser det ut just precis nu i verkstan. Sebastian håller på med att sätta innerfönster och snickra en innedörr - men sen så är det faktiskt helt färdigt!


Alltså inne. För utanför verkstan - utanför det här fönstret vill jag ha ett tak och en lång arbetsbänk och kanske en liten liten bod för min rakuugn.. ja och så fortsätter det tills vi börjar om från början igen. Man kan ju bli trött på sig själv.8 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin verkstan! Your blog is so beautiful and your keramik inspirerande :) I must find your book here in Finland.

  SvaraRadera
 3. ögongodis! Vilken fin verkstad, vilken fantastisk liten fikahörna - njuter av alla bilder!

  SvaraRadera
 4. Oh så mysigt min verkstad är i vårt garage inte alls mysigt,,men jag brukar skoja och säga till min man en dag "när jag vinner " på spel ska jag bygga mig en ny verkstad,,(jag som aldrig spelar,FNISS) MEN DRÖMMA KAN MAN JU,,,Jätte fint hos dig. Söt er hund är , såg han sittandes i knäet på instagr , så gulligt vår ena 26 kg storpudel försöker ibland krypa upp iknäet men det är lite klumpigt men gulligt.Ha en bra vecka kram Monica

  SvaraRadera
 5. Wow, vilken ordning och en jättemysig fikahörna.
  Kram Mia

  SvaraRadera

01 09 10