söndag 19 januari 2014

Workshop


Tre intensiva dagar i verkstan är över - helt slut idag - men vilken glädje! Hantverkspedagogkollegorna Åsa och Marie kom ju till mig och visade hur man kan screentrycka egna dekaler. Ett ganska omständigt projekt då det kräver screentrycksutrustning, ramar, konstiga vätskor, mörker och koll på tid. Sen trycker man med underglasyrfärg på ett speciellt papper som känns som silkespapper och överför det sedan på lädertorr lera. 

Röran var ett faktum - men vad gör det! Åsa är expert på screentryck på tyg och Marie på dekaler och lera = outstanding kombo! 
Första dagen gjorde vi ramar med fina mönster från virkade dukar och band bland annat. Resten av tiden blandade vi färg på ett mycket ovetenskapligt sätt och mani-tryckte papper i rasande tempo. Så fruktansvärt roligt!
Såklart fick vi i oss en massa god mat och en hel del vin också och tjötade oavbrutet till sena natten. 
Uj vad jag längtar till nästa workshop som blir i storstan!

Marie har använt sig utav den här tekniken länge och gör helt fantastisk keramik som hon säljer i Vinterviken (Sthlm). Hon bränner sedan sin keramik i raku och det blir så oerhört fint. Jag fick två fina koppar av henne! Så här kan det se ut när dekalerna är brända i rakuteknik alltså:


Ljuvligt! 
Ha en fin söndag!


5 kommentarer:

 1. hej Frida!

  å det såg ju jätte kul ut, och yes vilka vackra koppar här på slutet!!
  snacka om fabulös inspiration ;-)

  Ha en fin vecka i vårat snöiga vinter land

  kram Mia

  SvaraRadera
 2. Åh Vad fint! Roligt att se när dina saker är brända. Men hur för ni över bilden på leran, gnuggar eller fuktar? Är det underglasyrpulver som bara blandats med vatten eller något annat så det blir tjockare?

  Mvh Hanna

  SvaraRadera
 3. Det høres ut som du har hatt en flott helg! Og for noen superfine kopper!
  Hilsen Signe.

  SvaraRadera
 4. Så fint. Och roligt ser det ut :) sätter man på dekalerna på skröjbränt? O sen transparent glasyr över ? Är det det pappret som heter tissue paper? Vars köper man det, vet du? Många frågor ;) ha det bra! /Lena

  SvaraRadera
 5. Wow, vilka makalöst fina koppar! Kul med er bistroplan också, ska bli kul att följa!

  /Emma

  SvaraRadera

01 09 10