söndag 10 april 2011Grannens finfina kärra. 
Axel, typ 90 år, har en fantastisk ordning. Ladorna är alltid nymålade och gräset nyklippt. Jag ska visa er hans komposthögar en vacker dag.
Idag ska jag grejja med mina pallkragar som det ska odlas i. Jag har ett gäng gamla fönster som ska ställas över. Det rent estetiska med bygget känns ju lätt - men vad sjutton ska jag odla?
Tips mottages tacksamt.

11 kommentarer:

 1. Hej!
  Du har en sådan härlig blogg!
  Jag ska ge mig på ett försök att odla melon i drivbänkar som jag täcker med fönster, men det är ett experiment... Det finns också några gurkor man kan odla på friland, de hade kanske trivts extra bra bakom fönster i en pallkrage. Men mina favoriter som jag odlar varje år, och äter direkt, är morot, ruccola, sockerärt och lök De funkar alltid!
  Ha en skön dag!
  Ullis
  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att Ullis hade en bra idé. Små fina morötter, ruccola, gräslök och kanske rädisa. Sånt man kan gå och plocka av.

  LiseLotte

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt det låter... livet på landet!

  Hoppas din Söndag blir fin!
  Kram Elina

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kärra! och vilken liten dunboll till kycklig det var i förra inlägget, mitt namnförslag får bli Esther.. Känner mig lite mallig faktiskt, att ni har en höna som heter Elvira ;) ..

  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Underbar kärra
  ska bli kul och se vad du odlar för något...
  kram sandra

  SvaraRadera
 6. Jag har också en drivbänk med fönster över och i den oflar jag morötter, purjolök, timjan, dill och gräslök. Funkar utmärkt. Och det är så mysigt att gå ut och pyssla och plocka bland dem fina sommarkvällar :)

  Lycka till!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Lenaslera sa...
  Åh, jag tycker du ska så olika sorters sallad. Det är så trevligt med egen, och så lätt. Plocksallad, asiatisk sallad, romansallad.(Ruccola är gott men kan vara lite svårt, det är någon liten insekt som tycker om dem och äter hål på bladen, men man kan äta dem ändå.) Och salladslök, persilka, dill och rödbetor. Det är såå gott med smör och citron.
  Härligt med boken. Den ser jättefin ut. Jag som både är keramikintresserad, formgivningsintresserad och älskar böcker ... Ha en härlig vecka :) Kram Lena (lenaslera)

  SvaraRadera
 9. Japp. Örebro. Keramikträff vore trevligt. Har inte så mycket "keramikkollegor". Ja, min ugn kommer från Mats. Men den här gången tyckte han att jag skulle klara mig själv ;) så jag fick instruktioner och fick fixa själv. Vilket gick bra men jag var lite nervös då jag för ett tag sen lyckades bryta av ett element, med följd att det var lika bra att byta alla element = dyrt. Men man lär sig :)

  SvaraRadera
 10. Jag odlar gärna ringblommor i en av mina pallkragar dock utan glas... Tycker det är så härligt med en stor rugge blommor att ta in av som inte gör hål i rabatterna -odlat enbart för vas liksom ;)

  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 11. Mina favoriter är rädisor, sallad, rödbetor, morötter. Sedan är det alltid mysigt att ha en kryddträdgård med basilika, oregano, gräslök, dill, persilja och timjan.

  Kram/Malin

  SvaraRadera

01 09 10